Regelendring skapte problemer – men Gråtassen arrangeres som planlagt

20-ÅRS JUBILEUM: Gråtassen arrangeres for 20. gang i august. Sven Ingebretsen (f.v.), Hans Christian Trollsås (arrangørkomite), Martin Paulsen, Michael Skjold, Emil Ursin og Besar Hiseni fra Sergel gleder seg til triathlonet.

20-ÅRS JUBILEUM: Gråtassen arrangeres for 20. gang i august. Sven Ingebretsen (f.v.), Hans Christian Trollsås (arrangørkomite), Martin Paulsen, Michael Skjold, Emil Ursin og Besar Hiseni fra Sergel gleder seg til triathlonet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det nye regelverket fra Vegdirektoratet om kursede løypevakter var nær ved å sette en stopper for 20-årsjubileet til Gråtassen Triathlon. Takket være et godt samarbeid med Sandefjord Sykkelklubb blir triatlonen arrangert som planlagt.

DEL

I slutten av mai gjorde Kodal Idrettslag ett siste forsøk på å skaffe nok vakter til Gråtassen. Hvis ikke det gikk, måtte de avlyse triatlonens 20-årsjubileum.

– Vi fikk problemet fram i lyset, og tilbakemeldingene vi fikk var veldig gode. Noen sa at de ville melde seg av Gråtassen og stille som vakter hvis det måtte til for at det skulle bli noe av. Og ei dame fra Holmestrand, som vi ikke vet hvem er, stilte opp på kurs, og skal være løypevakt, sier Hans Christian Trollsås i arrangørkomiteen.

LES OGSÅ: Gråtassen kan bli avlyst

Holdt kurs for løypevakter

Løypeansvarlig for Gråtassen, Geir Tollnes, tok ansvar da det nye regelverket kom. Han tok et kurs, som sørget for at han selv kunne holde kurs for løypevaktene.

– Han har virkelig stått på. Han har holdt kurs på fire forskjellige kvelder, så det skal passe for flest mulig. I tillegg kom det noen fra Sandefjord Sykkelklubb på kursene. Det startet et godt samarbeid, sier Trollsås.

Det er ikke bare Gråtassen som har fått merke de nye reglene. Da det ble arrangert sykkel-NM i Sandefjord tidligere i sommer, var det et stort behov for kursede løypevakter.

– Vi fikk til et samarbeid der vi hjalp dem med løypevakter til sykkel-NM, og de hjelper oss på Gråtassen. Det samarbeidet er gull verdt, sier Trollsås.

NM og jubileumsfest

Ikke bare skal Gråtassen arrangeres for 20. gang. Når deltakerne står på startstreken på Melløsstranda 4. august, skal de dele den med hele norgeseliten i triatlon. Kodal Idrettslag skal også arrangere NM i terreng-triatlon.

– Det er en veldig god stemning, og det er fokus på gode holdninger når Gråtassen arrangeres. Også har vi de samme verdiene i fokus som forbundet. Jeg tror det er noe av grunnen til at vi har fått NM, sier Trollsås.

NM-deltakerne vil starte før Gråtassen-deltakerne, men bortsett fra det vil Gråtassen være som vanlig.

– Vi har egen rangering og premiering på Gråtassen, og løypene er de samme som tidligere, sier Trollsås.

Han forteller også at mange av dem som deltar i Elite-pulja er invitert til å delta i NM.

– Det som tidligere har vært Elite-pulja, blir nå NM. Derfor er det mange av dem som har deltatt i Elite-pulja som tar steget opp, og skal konkurrere mot norgestoppen i triatlon.

Artikkelen fortsetter under bildet.

NORGESTOPPEN: Elite-pulja i Gråtassen blir for NM-deltakerne i 2018. Her fra startstreken i 2016

NORGESTOPPEN: Elite-pulja i Gråtassen blir for NM-deltakerne i 2018. Her fra startstreken i 2016 Foto:

I forbindelse med 20-årsjubileet ønsker idrettslaget å gjøre litt ekstra rundt arrangementet.

– Det blir mange muligheter for ulike aktiviteter på idrettsplassen i Kodal, også blir det livemusikk i sentrum, sier Trollsås.

I tillegg stiller Spinn Sykkelshop med en sykkel som skal loddes ut på startnummer, og en bod i startområdet der de som har problemer med sykkelen kan få hjelp.

LES OGSÅ: Til sommeren blir det triatlonfest i Kodal

Rask og tørr løype

Tørkeperioden de siste ukene har bydd på problemer for mange, men for Gråtassen er det positivt.

– Det er veldig tørt og fint i løypene, og temperaturen i Åsrumvannet er god, sier Trollsås.

GRÅTASSEN 2017: Slo alle overlegent. Kristoffer Liset (19) satte ny rekord i Gråtassen Triatlon med 1.13.39 

Løyperekorden på 1.13.39, som forhåndsfavoritt Kristoffer Liset tok i fjor, kan dermed stå i fare allerede denne sommeren.

Men det er ikke bare idrettsutøvere som skal delta. Hvert år inviterer Gråtassen bedrifter til å melde på lag, der gjennomsnittstiden til de tre beste på laget blir gjeldende i en egen konkurranse.

Blant bedriftene som stiller lag, har Sergel meldt på hele 30 deltakere.

– Vi melder oss på ulike løp hvert år for å holde oss i form. Vi har løpt løp og liknende tidligere, men i år ville vi ha en ekstra utfordring. Derfor ble det Gråtassen, sier Sven Ingebretsen i Sergel.

Bedriften arrangerer ulike typer treninger igjennom hele året, og har Gråtassen som årets store målsetting.

– Vi ønsker å engasjere flest mulig til å trene. I år blir det Gråtassen, også har vi en sosial happening etterpå, sier Ingebretsen.

Gråtassen 2018

  • 4. august
  • Start på Meløsstranda - målgang på Kodal idrettsplass
  • 300 meter svømming, 24 kilometer sykling og fem kilometer løping
  • Nesten 400 deltakere påmeldt - maksgrense på 700
  • Løyperekord: 1.13.39 satt av Kristoffer Liset i 2017
  • 20. utgave av triatlonet
Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags