Derfor graver de her

GRAVER: Arbeiderne graver rett over veien for Torvet og like ved restauranten Smak.

GRAVER: Arbeiderne graver rett over veien for Torvet og like ved restauranten Smak. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kommunen er i full gang med de første stegene mot en ny, oppgradert versjon av Thor Dahls gate.

DEL

Det som til nå har vært en gate preget av asfalt, trafikk og parkerte biler, skal bli et etterlengtet bindeledd mellom Torvet og havneområdet.

Thor Dahls gate skal få et løft, og arbeidere er i gang med å grave rett ved restauranten Smak for å gjøre klart til de nye planene.

– Vi graver for å legge en ny avløpsledning. Vi skal også lage en ny kabeltrasé som inneholder alle kablene som trengs til å fullføre planene kommunen har lagt for gata, sier Sven Dymek, som er enhetsleder for nyanlegg i kommunen.

(Saken fortsetter under bildet)

GRØNT: Promenade og grønne lunger, møteplasser og rom for aktiviteter er tanken bak planene. Kommunen graver nå der vannspeilet er på tegningen.

GRØNT: Promenade og grønne lunger, møteplasser og rom for aktiviteter er tanken bak planene. Kommunen graver nå der vannspeilet er på tegningen. Foto:

LES OGSÅ: Befaringen på Rødsåsen er i gang

Vannspeil og effektbelysning

Dymek forklarer at gravingen som skjer nå, er fase to av arbeidet deres. Tidligere har de renovert de eksisterende vannledningene i området. Gravearbeidet vil ta fire til seks uker, og målet er å gjøre alt klart for teknisk anlegg.

– Vi gjør forarbeidet før de kommer og blant annet lager vannspeil og ordner effektbelysning som skal være i den oppgraderte versjonen av gata, sier han.

Enhetslederen opplyser at kabeltraseen blant annet inkluderer en ny strømkabel som er grunnlaget for nye tekniske installasjoner i Thor Dahls gate.

LES OGSÅ: Runes firma omsetter for 31 millioner og skal ansette minst én ny hvert år i flere år framover

KABLER: Her legges det opp til en kabeltrasé som blant annet inkluderer ny avløpsledning og strømkabel.

KABLER: Her legges det opp til en kabeltrasé som blant annet inkluderer ny avløpsledning og strømkabel. Foto:

Artikkeltags