Sandefjord Akademi er en frisør- og hudpleieskole drevet av Grethe Norvoll. Hun har blant annet grunnlagt Beauty Hudpleieskole, Nor Liner og Microblading Academy Norway. De siste to årene har hun tilbudt nettundervisning, men nå er skolens lokale på plass i Kongens gate, og Norvoll er klar for å få inn sine første elever.

Kun to ledige plasser

Per nå har akademiet åtte påmeldte til frisør og tolv elever til hud- og kroppsterapeut. Det er det kun to ledige plasser igjen før oppstarten i august. Hovedfokuset ligger på læring gjennom arbeid og det er et intenst skoleår. Søkerne varierer mellom jenter og gutter fra 18 år til godt voksne damer i 50-årene. Utdanningen er en komprimert versjon av toårig videregående skole. Studieløpet til hud- og kroppsterapeut hos Sandefjord Akademi går over 1 år og frisør ½ år.

Norvoll har møtt elevene sine individuelt, og har et godt inntrykk av dem. At de er engasjerte og ser fram til skolestart, er en drivkraft for henne.

– De sender meg meldinger om at de gleder seg til skolestart. Ingenting gir meg mer glede, sier hun.

Selv har gründeren et høyt jag, og ifølge henne selv får hun til det hun har bestemt seg for. Det vil hun at andre også skal klare.

– Alle som gjør en innsats fortjener en mulighet, bransjen trenger dyktige fagarbeidere og vi skal hjelpe dem med å komme ut i jobb.

Høyt faglig nivå

Norvoll ønsker å tilby et fullt konsept innen hud, hår, make up og negledesign, slik at de som ønsker denne type utdanning slipper å reise helt til Oslo for å utdanne seg.

– De skal få muligheten å tilegne seg kunnskap om det meste innen fagområdet sitt, for det finnes så mange muligheter i bransjen. Sandefjord Akademi tilbyr et høyt faglig nivå, som er godkjent av CIDESCO Internasjonal.

Den internasjonale utdanningsorganisasjonen CIDESCO er spesialister innen hud og kroppspleie. De jobber kontinuerlig med å utvikle utdanningen til det høyeste nivået internasjonalt. En godkjenning fra dem fungerer som et kvalitetsstempel.

Til tross for at undervisningen tilsvarer videregående nivå, mener Norvoll at det ikke kan sammenlignes. Hun har selv jobbet som faglærer på videregående skole, og forteller at det er en tydelig forskjell mellom læringsmetoden, og mellom elevene.

– Det er gjerne elever som er ferdig med videregående som velger å gå på Sandefjord Akademi. Gjerne de som ønsker mer utdanning eller ønsker å endre yrke, forteller hun.