(Østlands-Posten)

Heidi Løke scoret det viktige siste målet i ordinær tid til 31–31 da det så ut som Russland hadde avgjort kampen på et straffekast bare 15 sekunder før full tid.

TV2s ekspertkommentator Bent Svele savnet at flere norske meldte seg på i semifinalen mot Russland. Mye handlet om Nora Mørk og litt om Katrine Lunde i det norske målet – etter strafferedning på fire av de fem første straffekastene for Russland.

I ekstraomgangene fortsatte Russland å ta ledelsen.

Nora Mørk scoret sitt 14 mål til 35–35 i andre ekstraomgang på et straffekast.

– Den så jeg ikke på, sa Svele, men ballen gikk i mål og holdt Norge inne i kampen da Norge jaget den ene utligningen etter den andre.

– Jeg er veldig lei meg

Russland tok ledelsen 38–37 med 28 sekunder igjen av kampen, og da Camilla Herrem bommet på en lobb med bare sekunder igjen var det norske tapet et faktum.

– Dette er en av de beste damehåndballkampene jeg har sett, mente Svele etter oppgjøret.

Russland møter Frankrike i OL-finalen, mens Norge spiller bronsefinale mot Nederland, de to lagene som møttes i EM-finalen i desember. Frankrike vant den andre semifinalen 24–23 over Nederland.

Amanda Kurtovic scoret fem mål, Heidi Løke fire og Sanna Solberg 1.

Jeg er veldig lei meg. Det var vår store drøm å gå til OL-finalen. Men vi har oss selv å takke. Vi klarte ikke å stoppe russerne i forsvar. Det gjør det enda verre, egentlig, gråt Stine Bredal Oftedal i intervjuer med TV2 etter kampen.

– Det hjelper ikke at Russland spiller en god kamp, mente Nora Mørk.

– Vi ventet på at de skulle bomme, men det skjedde aldri. Akkurat nå er det bare et mareritt, fastslår Nora Mørk.

Skutt i senk

Norge åpnet friskt og ledet både 6–3 og 7–4. Katrine Lunde reddet to straffekast tidlig i kampen, men bortsett fra det var det en meget svak keeperomgang av de norske målvaktene.

Bare tre redninger på 21 skudd i åpent spill ga fattige 14,2 i redningsprosent.

Russernes målvakter var ikke særlig bedre, og målene bare øste inn i en Hawaii-aktig førsteomgang.

Etter pause jaget de norske jentene for å komme à jour og klarte det gjentatte ganger uten å komme foran i målprotokollen. I dramatiske sluttminutter tok Nora Mørk og Heidi Løke skuddansvar, og sistnevnte sendte kampen til ekstraomganger med sin utligning til 31–31 seks sekunder før ordinær tid var omme.

Ikke mulig

I ekstraomgangene lå russerne hele tiden det lille hestehodet foran, og da Camilla Herrem lobbet ballen utenfor stolpen sekunder før slutt, tok gulldrømmen slutt for Norge.

Norge kunne spilt sin 18. mesterskapsfinale lørdag, men nå blir det i stedet bronsekamp.

Torsdagens tap gjør også at muligheten til å kopiere Danmarks OL-trippel (1996–2004) er borte.

Saken oppdateres fredag morgen.