Kenneth Dokken klar til å trå til

Kenneth Dokken har trent for fullt med SF en stund nå, og han skal være fullt ut restituert etter hodeskaden. Her ses han i en duell med Yaw Ihle Amankwah på treningen torsdag. Foto: Sigurd Øie

Kenneth Dokken har trent for fullt med SF en stund nå, og han skal være fullt ut restituert etter hodeskaden. Her ses han i en duell med Yaw Ihle Amankwah på treningen torsdag. Foto: Sigurd Øie Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Kaptein Kenneth Dokken sitter på benken i kveldens kamp mot Mjøndalen, etter fire måneder ute med skade.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Det var i hjemmekampen mot Sarpsborg 08 i andre serierunde 15. april at SF-kapteinen ble skallet ned og pådro seg omfattende hodeskader.

– Det føles veldig bra å være tilbake i troppen. Det er dette jeg har drømt om og trent for siden jeg våknet opp etter operasjonen på Ullevaal sykehus, sier Kenneth Dokken.

Han gleder seg som en unge til å komme tilbake i manesjen.

Det kribler i beina

– Det kribler i beina, og jeg gleder meg veldig til å gjøre et comeback. Rammen rundt kampen er perfekt: Kveldskamp, flomlys og all festivitasen i forbindelse med åpningen av Sandar Cup. Jeg håper tilskuerne fyller stadion, sier han.

Kapteinen satte seg ganske raskt et optimistisk mål for når han skulle gjøre comeback – mot Mjøndalen i 16. serierunde. Det klarte han.

LES OGSÅ: Nå trener han for fullt

I samråd med legene

– Jeg måtte ha et mål å jobbe mot, sier han.

Kenneth har rådført seg med leger og medisinsk ekspertise i forbindelse med comebacket. De har alle gitt grønt lys.

LES OGSÅ: – Det kunne gått mye verre for Kenneth

– Jeg er klar over at jeg må starte på benken og bevise at jeg er god nok for laget. Jeg håper på et innhopp på banen – det gjør jo alle som sitter på benken, smiler SF-kapteinen.

Skryter av ungdommene

Dokken berømmer de unge spillerne som har gjort store framskritt denne sesongen, som Martin Torp, Christer Reppesgård Hansen, Cheikhou Dieng og flere andre.

– Vi sa i fjor at de unge ikke måtte få for mye ansvar for tidlig, men i år har mange tatt flere store skritt framover. Jeg synes det de presterer er imponerende, og det gjør det ikke lettere for oss i den eldre garde å kjempe seg inn igjen på laget igjen!

Ikke redd for hodedueller

– Kommer du til å gå like tøft inn i hodeduellene som tidligere?

– Jeg kommer til å ha seks plater og ditto skruer i hodet i all framtid, så det har jeg vent meg til. Jeg tror ikke jeg kommer til å holde igjen i hodespillet. Men det er muligens en psykisk barrière å gjøre det i kamp, innrømmer han.
Dokken har brukket flere bein i fotball, men aldri hatt en så alvorlig skade som hodeskaden.

– Det er noe man må regne med i fotball. Hvis man er redd for slikt, får man finne seg et annet yrke, sier han.

LES OGSÅ OM SF-kollegenes tegninger til Kenneth på sykehuset

SE TEGNINGER: SF-tegninger

Artikkeltags