Simen (19) og co. skal stoppe stortalentet Blonz: – Har ingen spesiell strategi for å klare det!

TØFF OPPGAVE I VENTE: Høyrekanten Simen Søgaard (19) er blant SH-spillerne som skal prøve å stoppe stortalentet Alexander Blonz, samt resten av troppen til Viking Håndball, lørdag.

TØFF OPPGAVE I VENTE: Høyrekanten Simen Søgaard (19) er blant SH-spillerne som skal prøve å stoppe stortalentet Alexander Blonz, samt resten av troppen til Viking Håndball, lørdag. Foto:

Håndballkometen Alexander Blonz (18), som nylig sikret seg VM-sølv, og Viking Håndball møter Sandefjord Håndball lørdag. Simen Søøgard (19) og SH har en tøff oppgave foran seg, men Søøgard røper at det ikke er lagt noen slagplan for hvordan stortalentet skal stoppes.

DEL

Før håndball-VM ble Blonz sammenlignet med ingen ringere enn Sander Sagosen (23), verdens beste håndballspiller, av landslagssjef Christian Berge. Han uttalte blant annet følgende til VG:

– Jeg ser den samme råskapen, selv om han spiller i en annen posisjon. Det er betydelig tøffere å spille midtback på et landslag, men de har samme «passion» for idretten sin.

Blonz bet virkelig fra seg i sin mesterskapsdebut, og sammen med resten av de norske håndballgutta kunne han dra hjem med VM-sølv i bagasjen.

– Ingen spesiell strategi

VM er nå over for lengst, og Blonz er tilbake i hverdagen som klubbspiller i Viking Håndball. Laget har så langt spilt fem kamper i år, som har endt med tre seiere og to tap.

Lørdag venter en ny kamp for Blonz og co. Da er det blåtrøyene i Bugården som står for tur. Gunnar Pettersens menn har storspilt så langt i år, og står med fem strake seiere. Kan det bli en sjette seier til helgen? Høyrekanten Simen Søgaard (19), som er én av SH-spillerne som skal prøve å stoppe Blonz lørdag, er optimistisk. Han tror SH kan stikke av med to nye poeng, og lar seg på ingen måte skremme av at han skal møte det unge fremadstormende talentet.

STORTALENT: Alexander Blonz (18) er den store stjernen til Viking Håndball. Lørdag skal Blonz og co. på poengjakt i Jotunhallen.

STORTALENT: Alexander Blonz (18) er den store stjernen til Viking Håndball. Lørdag skal Blonz og co. på poengjakt i Jotunhallen. Foto:

– Nei, jeg tenker ikke så mye over at det er Blonz som kommer. Jeg vil heller si at kampen blir som hvilken som helst annen kamp, og at møtet med Blonz blir som å møte hvilken som helst annen spiller. Det er ikke lagt noen spesiell strategi for hvordan han skal stoppes, påpeker Søgaard, og legger til:

– Men Blonz er flink, det er helt klart. Så all ære til ham.

Vil ha revansje

Sist gang SH møtte Viking Håndball  ble det 21-27-tap til blåtrøyene i Stavanger Idrettshall. I den kampen sto for øvrig sandefjordingen Hermann Gjekstad fram for vertene, og scoret seks mål. Søgaard håper SH kan unngå en lignende smell lørdag, og han er klar på hva som må til for at laget skal få revansje fra tapet i høst.

– Vi har vunnet våre fem siste kamper. Nå må vi bare fortsette med den gode flyten vi har hatt i det siste, sier han.

– Skal det bli en ny seier, som vi selvsagt skal prøve på, må vi stå bra i forsvar. Og vi må selvsagt score mye mål, fortsetter han.

Høyrekanten har fått mye spilletid så langt denne sesongen, og har også bitt fra seg i SH-trøya.

– Jeg er egentlig veldig fornøyd med egeninnsatsen så langt, sier 19-åringen, som håper han fortsetter i samme spor lørdag, i likhet med resten av SH-troppen.

PS! Blonz skal for øvrig bytte klubb etter endt sesong med Viking Håndball. Venstrevingen, som til nå har bøttet inn 97 mål for stavangerlaget, skal spille for topplaget Elverum de neste tre sesongene. Dermed blir han lagkamerat med blant andre tidligere SH-spiller Simen Holand Pettersen, sønnen til SH-trener Gunnar Pettersen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags