Åberg spiller i 100

Eric Åberg spiller onsdag kveld sin obligatoriske kamp nummer 100 for Runar fire år etter at han kom til den daværende 1. divisjonsklubben på Haukerød. Foto: Per Langevei

Eric Åberg spiller onsdag kveld sin obligatoriske kamp nummer 100 for Runar fire år etter at han kom til den daværende 1. divisjonsklubben på Haukerød. Foto: Per Langevei

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Eric Åberg kom til et 1.divisjonslag i 2006. Fire år og 100 kamper senere har han fått med seg ett NM-gull, ett seriesølv – og kan få enda ett.

DEL

Pila har bare pekt én vei for den råsterke svensken etter at han valgte å forsøke seg i norsk håndball.
Den første sesongen raste Runar gjennom 1. divisjon, og ble spådd et tungt comeback i eliten. Laget gjorde alle spådommer til skamme, og sikret seg sølvet.
I fjor ble det «bare» fjerdeplass i serien og gull i cupen. Hvordan det går i år, får vi ikke vite før etter påske, men Haukerød-guttene har igjen fått los på metal i ett eller annet valør. Det kan bli alt fra gull til den irriterende fjerdeplassen.

Fantastisk tid

– Det har vært noen fantastiske år her i Runar. Jeg hadde ikke drømt om at det skulle bli slik en opptur, sier en beskjeden jubilant.
Etter at han kom til Haukerød har han nærmest hatt klippekort på strekplassen på laget.
Kveldens oppgjør mot BSK/NIF blir han obligatoriske kamp nummer 100 i den hvite drakta.
I snitt har han scoret 4,3 mål i hver kamp, og ingen blir overrasket dersom han plusser på ytterligere noen scoringer i kveld.

Snakker kun om sølv

Fortsatt vil han ikke høre snakk om gull.
– Nei, vi skal ta én kamp ad gangen, og vårt klare mål er sølvet. Det er fire poeng opp til serieleder DHK, og det er for mye å ta igjen på fire kamper, slår den råsterke strekspilleren fast.
Heller ikke trener Gjesdal vil høre snakk om gull.
– Jeg vet Drammen har en vanskelig bortekamp mot Elverum onsdag kveld, men jeg tror DHK vinner, og avgjør dermed kampen om gullet. Samtidig hjelper de oss i kampen om sølvet. Dersom vi slår BSK/NIF vil vi ha tre poengs forsprang på nettopp Elverum, og minimum to på Fyllingen i sølvkampen når det gjenstår tre kamper, sier Gjesdal som vet kveldens kamp kan bli tøff.
BSK/NIF slo oss der inne, og vi må hente fram vårt beste for å få begge poengene i denne kampen, avslutter Runar-treneren.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags