Gå til sidens hovedinnhold

Sandefjordsjente signerte for LHK

Artikkelen er over 10 år gammel

Sandefjordsjenta Mie Sophie Sando (17) har signert en treårskontrakt med Larvik Håndballklubb.

Sandefjord-jenta Mie Sophie Sando (17) har signert en treårskontrakt med Larvik Håndballklubb.

Del på Facebook

Mie Sophie Sando er 17 år og kommer opprinnelig fra HG Gokstad.
Den siste sesongen har hun spilt på Runars damelag, samt Larvik Håndballklubbs juniorlag i Sparserien. Runar og Larvik HK har nemlig hatt et utstrakt samarbeid på damesiden dette året, noe som har gjort denne kombinasjonen mulig.

I farens og onkelens fotspor

At Mie Sophie skulle starte med håndball, var nærmest opplest og vedtatt fra fødselen av. Håndballen ligger i genene til familien Sando.
Pappa John Petter var i en årrekke en bauta i forsvaret både på landslaget og i Sandefjord Håndballklubb.

Som om ikke det var nok, var onkel Stein Olaf og en nøkkelspiller både på landslaget og i SHK/STIF i en årrekke. Seinest i 2009 spilte onkel Stein Olav for STIF. Han ble hentet inn da STIF var, på grunn av skader,  i prekær mangel på strekspillere.

Som sin far og onkel trives Mie Sophie Sando best når hun får slåss inne på streken.

Har ambisjoner

– Jeg har hele tiden hatt ambisjoner om å få en plass på LHK, men jeg må innrømme at jeg ble litt overrasket da Ole Gustav Gjekstad sa at han ville ha en prat med meg om en fast plass på elitelaget fra neste år, forteller hun til Sandefjords Blad.
Treårskontrakten med Larvik HK underskrev hun onsdag. Nå skal hun kombinere eliteseriespill med tredje året på videregående.
– Det er veldig gledelig at vi har fått opp en spiller fra vår egen rekruttsatsing. Mie er linjespiller og har signert en 3-årig kontrakt med Larvik HK. Hun debuterte nylig på juniorlandslaget og er en spiller for framtiden, sier trener Ole Gustav Gjekstad til  larvikhk.no.

Tøff konkurranse

Mie Sophie Sando kommer, på ingen måte, til duk og dekket bord når hun nå skal måle krefter med resten av jentene på LHKs A-lag.
Trolig vil, blant andre, Isabel Blanco stå foran henne i køen for spilletid inne på strek.

De nærmeste månedene blir det imidlertid mye landslagshåndball på Mie. Hun er nemlig i ferd med å spille seg inn på en plass i EM-troppen som skal til Nederland i begynnelsen av august.

Sando har to juniorlandskamper for Norge, mot Russland og Nederland i april i år. Mot Nederland scoret hun hele ni mål for Norge.