Gå til sidens hovedinnhold

Løke har pådratt seg brudd i hælbeinet

Artikkelen er over 4 år gammel

Mister Norges EM-kvalifiseringskamper mot Hviterussland og Litauen i juni og starten på OL-oppkjøringen.

Det var på mandagens trening med klubblaget Györ, at Løke var uheldig.

Sandefjord-jenta med en fortid i Larvik Håndballklubb skulle hoppe etter en ball, og landet oppå foten til en av sine medspillere. I landingen fikk hun en kraftig overtråkk som også viste seg o være mer alvorlig.

– Hun har pådratt seg et lite brudd i bakre del av hælbeinet samt leddbåndsskade, forteller landslagslege Anne Froholdt til handball.no.

Rehabilitering i OL-oppkjøringen

Løke er i ferd med å avslutte en god sesong i Ungarn, med blant annet finale i Champions League, og hadde igjen den siste sluttspillkampen med sitt lag Györ. Den går nå uten Løke, men tidspunktet var likevel ikke det verste når hun først skulle pådra seg en skade.

– Jeg synes det er utrolig kjedelig at det skjedde nå på tampen av klubbsesongen. Men det finnes mye alternativ trening som jeg kan gjøre, og jeg skal trene godt for å bli klar igjen til neste samling, sier Løke.

Froholdt forteller at det erfaringsmessig vil ta fra fire til seks uker å lege slike skader dersom Løke er flink med opptrening og rehabilitering.

LES OGSÅ: Løke blir i Györ

Åtte spillere fra LHK/Vestfold

Landslagssjef Thorir Hergeirsson har et realistisk håp om å få den viktige spilleren raskt tilbake på banen.
– Det er ubeleilig når slikt skjer, men det må vi alltid være forberedt på. Nå ønsker vi Heidi riktig god bedring, sier han til handball.no.

Oppsal-spiller Vilde Mortensen Ingstad kommer inn i troppen når Håndballjentene samles søndag 29. mai. Hun deltar i første omgang i de to EM-kvalifiseringskampene i Hviterussland 1. juni og i Oslo Spektrum mot Litauen 4. juni.

I tillegg til Løke er Larvik-spillerne Mari Molid, Nora Mørk, Amanda Kurtovic og Sanna Solberg tatt ut til kvalifiseringskampene, mens Linn-Kristin Riegelhuth-Koren supplerer troppen når laget kommer hjem fra Hviterussland.

I tillegg er Emilie Stang Sando, Tine Stange og Thea Mørk reserver i hele perioden.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.