Runar slet mot Follo i store deler av andre omgang onsdag kveld, og lå på det meste under med fire mål.

Kvarteret før slutt tok Runar-trener Marinko Kurtovic time-out, og gutta fra Haukerød startet deretter opphentingen. Tobias Rivesjø og Mathias Christiansen knappet ned på Follos forsprang. Deretter satte Peter Nielsen inn en syvmeter, og det sto 21-20 i Follo Trykk Arena like før slutt.

Follo hamret inn et nytt mål, men halvannet minutt før full tid var Peter Nielsen igjen framme og reduserte til 22-21. Follo tok time-out, og like etter, syv sekunder før slutt, ble hjemmelagets Kyrre Vegard Johannesen sendt av banen med rødt kort. Med mål om å redde ett poeng, gikk Runar-målvakt Simen Hansen av banen og lot Mathias Christiansen overta drakta. Dermed hadde Runar to mann mer enn hjemmelaget i angrep - og de lyktes. Sebastian Lindell banket inn 22-22 i sluttsekundet.

- Vi sto strålende bak, men jeg er ikke fornøyd med angrepsspillet, sier Runar-trener Marinko Kurtovic.

De siste minuttene av matchen oppsummerer han på denne måten:

- Gutta viser en fantastisk moral og attitud, som de viste så mange ganger tidlig i sesongen. Nå var fightingen tilbake og det reddet poeng til slutt, sier han.

Del på Facebook

Runar kom best i gang og ledet 3–1 etter få minutter, men Follo hentet raskt igjen ledelsen og har resten av omgangen vært likt med gjestene fra Sandefjord eller ett mål bak.

I andre omgang er det Follo som fører. Utvisningene har florert en periode, og for Runar er det mye stang-ut. Follos målvakt får en rekke enkle redninger.

Dette skrev Sandefjords Blad før kampen:

Runar-herrene sultne på nye poeng

– Vi skal ha med de to poengene hjem. Det er helt klart!

Runar-spilleren Stian Nøstdahl er klar i sin tale når han sikter til kveldens eliteseriekamp. Follo-herrene skal slås på bortebane, og poengene skal hjem til «Haukerød-fortet».

– Det er viktig at vi gjør en god kamp der borte (Follo Trykk Arena). For vi skal vinne den kampen, slår han fast.

Gleder seg

Runar-herrene har nå hatt kamppause i halvannen måned og har dermed «ligget til lading» lenge. Derfor er det en svært giret og kampklar Runar-tropp som tar turen til Follo, lover Runar-trener Marinko Kurtovic.
– Alle er klare til kamp, og vi gleder oss utrolig mye til å komme i gang med sesongen igjen, sier han.

Slitekamp

Selv om Runar-treneren er innstilt på at vårsesongens første kamp skal by på seier, tar han ikke lett på oppgaven som venter.

– I høst slo vi Follo med ni mål, så de vil sikkert ha revansje. Men det vil vi ikke tillate. Vi går for to poeng, men det blir nok en tøff slitekamp. Follo har riktignok vært litt ustabile i sine kamper, men de har vært temmelige stabile i hjemmekampene sine, sier Kurtovic.

Vi har trent hardt fysisk, deriblant mye styrke, i den lange pausen.

Runars nysignering, keeperen Arne Veum, tror i likhet med Kurtovic at møtet med Follo ikke blir av den enkle sorten.

– Jeg tror Follo-kampen blir en av de tøffeste bortekampene vi får i denne sesongen. Men det er fullt mulig å slå dem, sier Veum, som ikke skal spille i kveldens kamp.

Har trent mye

Selv om Runar-herrene har hatt en lang pause, har de ikke ligget på latsiden. Snarere tvert imot.

– Vi har trent hardt fysisk, deriblant mye styrke, i den lange pausen. Og i den siste uken har vi hatt litt mer taktisk trening, forklarer han.

Under mandagens og tirsdagens trening denne uken, var mye av fokuset rettet mot kveldens møte med Follo.

NB! I forkant av onsdagens kamp lå Runar på fjerdeplass på tabellen med 17 poeng, mens Follo ligger på sjetteplass med 16 poeng. Follo har for øvrig spilt én kamp mer enn Runar.