– Når du ser i postkortstativene som står rundt i byens kiosker og hos bokhandlere, så er det et veldig dårlig motivutvalg. Er du heldig så finner du et lokalt postkort og det er stort sett av hvalfangstmonumentet på glanset papir, sier Hultgreen.

Dette har hun lenge ønsket å gjøre noe med.

Miljøvennlige dugnadspenger

Det som virkelig satte fart i prosessen og satte henne på ideen om å få skoleelever, lag og foreninger til å distribuere ut kortene, var da en sint småbarnsfar postet på Facebook at han var lei av jobben med dorullsalg og salg av småkaker laget på palmeolje.

– Den miljømessige tanken er at barn og unge som for eksempel skal samle inn penger til en Polentur, kan gå og sykle rundt i nærmiljøet for å selge disse kortene med en god fortjeneste. Dette vil spare miljøet for avgass og eksosutslippet deres foreldre har ved å kjøre rundt med bilen full av doruller.

LES OGSÅ: Må selge flere hus for å dekke strømregning

Rykende ferske postkort

Kortene er kortreist og ble trykt og levert fra Sandefjordsbedriften, BK Grafisk, for noen dager siden. Postkortprosjektet er nå i sin første fase forteller Hultgreen

– Jeg har plukket ut 35 motiver som er trykket opp i 1.000 eksemplarer av hvert motiv, som jeg har delt inn i serier. Videre nå skal kortene leveres ut til interesserte distributører med postkortserier på 10 kort i hver pakke, sier hun.

 

Hennes mål for 2019 er at prosjektet skal gå i overskudd, slik at det er mulig å utbetale en ekstra bonuspremie til den organisasjonen, skoleklassen eller laget som gjør en spesielt god innsats.

Afrikanske dyr og kulturminner

Motivmessig er det et stort sprang mellom de ulike motivseriene på postkortene. Hultgreen har dykket ned i sitt arkiv og funnet fram dyr som løve, sebra og elefant. Skogene i lokalområdet har blitt fotografert. Stavkirken i Høyjord er blant kortene. Norges nordligste Bøkeskog Bokemoa i Stokke, og et fra Gallisvannet i Kodal, samt katten Spot med sauen Bambi.

 

– Dersom det er mange som ønsker og bruker tilbudet vil vi utvide med ulike format og postkortserier. Det er planer om å dekke hele Vestfold med mange nye spennende postkortmotiv i samarbeid med fotografer og billedkunstnere, sier den entusiastiske prosjektlederen og fotografen, Signe Elise Hultgreen.

LES OGSÅ: Bjørn (48) trodde det hadde snødd: – Jeg blir irritert, og det er helt unødvendig