Det er alle med et nasjonalt lånekort ved et av Vestfoldbibliotekene, som nå kan strømme film via tjenesten filmoteket.no. Og tjenesten er gjort tilgjengelig gjennom en avtale mellom Vestfold og Telemark fylkesbibliotek og Norgesfilm.

– Jeg har allerede forsøkt og kan anbefale å prøve. Det var veldig bra. Her inne kan du finne kvalitetsfilmer og anerkjente dokumentarer, sier June Røys Hauge, som er konsulent ved ungdomsavdelingen ved Sandefjordbibliotekene.

Det du trenger for å opprette en profil på filmtjenesten er lånekortnummeret ditt og pinkoden fra det nasjonale lånekortet ditt.

– Vi er glade for at mange av bibliotekene våre nå kan tilby innbyggerne et moderne filmtilbud som oppfyller bibliotekenes krav til kvalitet, bredde, allsidighet og relevans, og tilgjengelighet for flest mulig. I den spesielle tiden vi er i nå med koronavirusutbruddet tilbringer folk flest mer tid hjemme for å bidra til smittebegrensning, og har kanskje mer tid til å se en god film eller to, sier Maja Foss Five, som er leder for hovedutvalg for kultur, folkehelse, tannhelse og idrett i Vestfold og Telemark.

Når du låner en film er denne tilgjengelig for deg i 48 timer. Du kan se den når som helst og hvor som helst innenfor tidsrommet. Filmene støttes av formater på PC, Mac, nettbrett og smarttelefoner med Windows, iOS og Android, samt i alle kjente nettlesere. Filmen kan også enkelt overføres til større skjerm, via tjenester som AirPlay og Chromecast, står det på filmotek.no.

Det er biblioteket som bestemmer antall lån du kan gjøre per måned.. Tjenesten er ment å være et godt og enkelt supplement til de store, internasjonale kommersielle strømmetjenestene.