Gå til sidens hovedinnhold

Har fått straff etter rasismehets mot Wembangomo

Start har fått sin straff etter at en av deres supportere kom med rasistiske tilrop mot sarpingen som spiller for Sandefjord, Brice Wembangomo, under fjorårets sesong.

For abonnenter

(Sarpsborg Arbeiderblad) Det var i slutten av oktober under seriekampen i Kristiansand, at en Start-supporter kom med rasistiske tilrop mot Brice Wembangomo. Det har tatt sin tid, men nå har Norges Fotballforbund kommet med sin straff.

Må betale

IK Start må betale 25.000 kroner i bot. De må spille med et «STOPPrasismen»-banner på tribunen i 2021-sesongen, etter at en av deres supportere kom med rasistiske tilrop mot sarpingen Brice Wembangomo under fjorårets sesong.

– Jeg har ikke tenkt så mye på det som skjedde i Kristiansand. Personlig trodde jeg at denne saken var ute av verden, og at det ikke ville skje noe mer med den. Likevel er det viktig at det blir tatt tak i slike ting, for vi kan på ingen måte godta det. Det har vært flere slike situasjoner siste sesong og det må vi alle gjøre vårt til å få bort, mener Brice.

Sarpingen satte stor pris på det supporterklubben Tigerberget og Start gjorde i etterkant av hendelsen.

– De ga klar beskjed at de på ingen måte tillater dette. Det er slik det må reageres om fotballen skal få slutt på dette, sier Wembangomo.

LES OGSÅ: Vil utvikle lokale helter: – På sikt skal det gi poeng for A-laget.

Tredje saken

Saken var den tredje og siste rasismesaken fra 2020-sesongen. I de to andre sakene, som gjaldt henholdsvis Aalesunds FK og Sandefjord Fotball, måtte klubbene spille en kamp for tomme tribuner, i tillegg til å betale bøter og henge opp et banner på tribunen. Doms- og sanksjonsutvalget kom til at Start ikke skal spille for tomme tribuner fordi det er knyttet stor usikkerhet til hvor mange tilskuere som slipper inn på tribunene ved seriestart i 2021.

– I tillegg skiller situasjonen seg fra de to andre sakene ved at Start selv varslet mediene om de rasistiske tilropene, da Wembangomo selv ikke fikk det med seg skriver Norges Fotballforbund.

Beslutningen avviker fra påtalenemndas innstilling. Påtalenemnda ba om at Start måtte spille for tomme eller delvis tomme tribuner, avhengig av hvor mange tilskuere som slipper inn på stadion ved sesongstart 2021. I tillegg mente påtalenemnda at klubben ikke skulle betale bot hvis de ble dømt til å spille for tomme eller delvis tomme tribuner.

Start og påtalenemnda kan begge anke avgjørelsen til Norges Fotballforbunds ankeutvalg. De har én ukes ankefrist.

Sarping rasmismehetset av Start-supporter

Startsupporter fikk megastraff for rasistiske ytringer mot Brice

Kommentarer til denne saken