Gå til sidens hovedinnhold

Har ikke fått noen reaksjoner etter meldingen om lønnskutt: – Håper alle står sammen i denne dugnaden

Sandefjord Håndball har gitt alle i klubben beskjed om en lønnsreduksjon på 40 prosent. Foreløpig har de ikke fått noen reaksjoner på utspillet.

For abonnenter

I slutten av september fikk alle som mottar godtgjørelse i Sandefjord Håndball (SH) beskjed om at styret ønsker å kutte denne godtgjørelsen med 40 prosent ut året.

Lønna i klubben blir etterbetalt, så beskjeden var at lønna i oktober går som normalt, men lønna som da blir utbetalt i november, desember og januar ville bli påvirket av kuttet.

– Vi opplyste om dette muntlig i plenum. Foreløpig har vi ikke fått noen reaksjoner på det, verken ene eller andre veien, sier styreleder i SH, Knut Bakke.

Ikke vedtatt enda

Selv om spillere, trenere, ledere og alle som mottar godtgjørelse er varslet om kuttet, er det ikke skrevet i stein enda.

– I utgangspunktet har vi kommet med et forslag, og foreløpig har vi som sagt ikke fått noen respons på dette, sier Bakke.

– Så dette er egentlig en forhandling?

– Vi har kommet med et forslag, og viser det seg at ei samlet gruppe sier nei til det må vi ta det til etterretning, svarer Bakke og legger til:

– Men jeg håper vi kan stå sammen i denne dugnaden i disse tre månedene.

Bakke er ikke kjent med at andre klubber har kontaktet spillerne deres, eller at spillerne har tatt kontakt med andre klubber.

– Kjedelig uansett

SH skal ha styremøte den 19. oktober. Kutt i lønn og hvor stort det eventuelt skal være kommer mest sannsynlig til å vedtas da. Men Bakke har ikke gitt opp håpet om at klubben ikke trenger å gå så drastisk til verks.

– Vi har anket vedtaket om at vi må betale tilbake 600.000 til Lotteritilsynet. Det er foreløpig ikke ferdigbehandlet. Samtidig har vi også andre søknader på covidmidler inne, som vi håper på at vi kan få tilslag på.

– Hvis dere hadde fått ettergitt de 600.000, hadde man da kunnet droppe lønnskutt?

– Hadde vi fått det vil vi revurdere etter å ha laget en ny prognose for året. Men det vil selvsagt hjelpe mye, svarer Bakke.

Han understreker at klubben må forholde seg til situasjonen de er i økonomisk og at de for øyeblikket har 600.000 som må betales tilbake til Lotteritilsynet.

– Dette er kjedelig uansett. Alternativet til lønnskutt er enda verre. Men foreløpig skal vi ha litt is i magen og håpe at det kommer de ansatte til gode.

LES OGSÅ: Nekter å kommentere sin egen framtid etter beskjed om kraftig lønnskutt

Kommentarer til denne saken