Søndag ettermiddag er det ventet kraftig vind langs kysten vår, og Meteorologisk institutt (MET) har sendt ut farevarsel både for Sandefjord og området Stavern-svenskegrensa.

Det er gult farevarsel som gjelder, og utover søndag ettermiddag vil du så smått merke at vinden tiltar.

– Det er nok ikke mer vind enn man er vant til, men vi sender alltid ut et varsel når det blir stiv kuling. Hvis man har et stort vindfang på eiendommen sin bør man være klar over at det blir en god del vind i dag, men det bør stort sett gå greit, sier vakthavende meteorolog ved MET, Martin Granerød til Tønsbergs Blad.

For de få som skal ut på sjøen for å fiske eller andre småturer, advares det mot at vinden vil gi høye bølger.

Det er varslet stiv kuling og 15 m/s på ettermiddagen, før det varsles forbigående sterk kuling med 20 m/s utover kvelden.

Farevarslet for kuling gjelder fra klokken 13.00. Utover natta avtar vinden, og mandag får vi en flott vinterdag med sol og temperaturer opp mot sju grader.

Værvarslet for resten av uka viser at det på tirsdag kan komme både litt sludd, snø eller regn, før det mot slutten av uka blir oppholdsvær og strålende sol igjen på torsdag.

– Det blir plussgrader og sol på mandagen som jeg er sikker på at noen kan glede seg over. På tirsdagen derimot synker temperaturen og det vil komme enten snø eller sludd, sier Granerød til TB.