Søndag formiddag skinner sola i kommunen vår, og det er en praktfull vinterdag så langt. Men i kveld blir det væromslag nok en gang ifølge MET.

For Sandefjords del varsles det et par kuldegrader og fare for sludd og regn. Utover natta vil deretter temperaturen stige igjen til et par plussgrader.

Underkjølt regn

Meteorologene har derfor sendt ut farevarsel mot is på veiene. Varselet gjelder fra søndag kveld klokken 19.00 og fram til klokken 04.00 i natt.

– Søndag kveld og tidlig natt til mandag er det fare for is på grunn av regn som fryser på bakken eller underkjølt regn og yr. Faren vil værer størst i Agder tidlig på kvelden, senere på Østlandet. Regnet kan fryse til is på bakken, samt på kjøretøy og andre gjenstander. Det vil være lokale forskjeller, skriver de.

LES OGSÅ: Travel helg for bilbergere: – Anropene haglet inn

Lørdag kveld var det altså speilblanke veier flere steder i Sandefjord. På Østerøya meldte en beboer om kaos, og flere bilister slet stort med å ha kontroll på bilen på isføret (saken fortsetter under videoen):

– Vanskelig å se

MET ber alle som skal ut i trafikken om å være ekstra oppmerksomme i kveld og i natt, for isen kan være vanskelig å se skriver de. De oppfordrer også folk som skal ut å på veier eller gater om å vurdere bruk av brodder.

– Beregn ekstra tid til transport og kjøring. Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene, lyder den klare oppfordringen.