Det er beskjeden fra Meteorologisk institutt (MET) som tirsdag formiddag på nytt advarer mot at det er svært tørt mange steder i naturen, og at faren for skogbrann på nytt øker.

I starten av uka fikk både Sandefjord og resten av Østlandet en dose regn. Det sørget for at farevarselet for skogbrann fra MET ble fjernet. Men etter et par dager med sol og varme, og et langtidsvarsel som viser det samme, så advarer de på nytt mot at det skal lite til før naturen står i fyr og flamme.

– Etter en liten pause har vi nå sendt ut skogbrannvarsel for deler av Østlandet igjen. Lite nedbør i vente og vind gjør at vi overvåker situasjonen nøye, skriver de på Twitter.

Brannvaktflyene på vingene over 42 kommuner fra pinsehelgen.

– Takket være frivillige i Ringerike flyklubb, Grenland motorflyklubb og Sandefjord flyklubb øker sjansene for at skogbranner eller branner i terrenget kan oppdages tidlig i området til Sør-Øst 110-sentral, skriver Vestfold Interkommunale Brannvesen (ViB) i en melding torsdag.

Det er gult farevarsel som foreløpig gjelder, og det advares mot at vegetasjon lett antennes og at store områder kan bli berørt:

  • Vær forsiktig med åpen ild.
  • Følg lokale myndigheters instruksjoner.
  • Behov for forebyggende tiltak og beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører.

Farevarselet gjelder foreløpig fram til og med fredag 2. juni ettersom langtidsvarselet for Sandefjord viser sol og varmt vær.