Har skviset kreativiteten og sender underholdning fra Hjertnes på direkten

Skranglekonserten ble sendt direkte fra Hjertnes klokka 13.00 tirsdag 7. april. Lørdag er det klart for ny konsert.

DEL

Dette skrev vi før konserten:

– Nå fyller vi opp scenen med artister som kan tenke seg å streame forestillinger, sier seksjonsleder for kultur og kino i kommunen, Lars Fuglevik.

Kulturhuset testet ut teknikken til et mulig tilbud lørdag 28. mars, da med nettkonsert med Norske Byggeklosser. Dette fikk kulturhuset gode tilbakemeldinger på og utvider tilbudet til kulturlivet og publikummere.

I et brev til kulturaktører skriver kommunen: «Vi vil strekke oss så langt vi kan for å hjelpe. Vi stiller utstyr, lokaler og teknisk hjelp til disposisjon. Grunnoppsettet fra vår side vil dekke de fleste behov og være kostnadsfritt for dere som kan klare dere med dette. »

Så langt har Wenches bingo og skranglekonsert for barn benyttet seg av tilbudet. Hjertnes Kulturhus selger ikke billetter til strømmearrangementer, men det er opp til hver og en av arrangørene om de legger til rette for frivillige ordninger over vipps, spleis eller lignende.

LES OGSÅ: Nå må du rope BINGO! digitalt: – Hu-hei, hvor det gaar. Jei er ikke vant til slik bærbar CP-maskin.

HJEMMEAKTIVITET: Det er mulig å lage egne instrumenter og delta i en Instagram-konkurranse i forkant av skranglekonserten. ARKIVFOTO: Hjertnes kulturhus

HJEMMEAKTIVITET: Det er mulig å lage egne instrumenter og delta i en Instagram-konkurranse i forkant av skranglekonserten. ARKIVFOTO: Hjertnes kulturhus


Underholdningskonsert med ablegøyer

7. april fra kl. 13.00 gir Sandefjord kommune, i samarbeid med Sandefjords Blad en påskegave til alle i kommunen. Den superpopulære Skranglekonserten skal nemlig streames fra Hjertnes kulturhus og alle som vil kan se den helt gratis.

– Før selve konserten blir det kurs i skrangleinstrumentlaging med noen av musikerne i bandet, og barna som lager instrumenter kan delta i vår Instagram-konkurranse der familien kan vinne fine premier. Alt man trenger er tomme doruller, ris, tusjer, klistremerker og tape, sier Ane Pedersen, som er konsulent for kulturformidling ved seksjonen for kultur og kino i kommunen.

Instagram-konkurransen

  • Lag et fint skrangleinstrument med barna
  • Del ditt bilde på Instagram med med hashtag #instrumenter #hjertneskulturhus #sbnett
  • Konkurransen vil vare fra kl. 08.00 den 6. april til kl 14.15 den 7. april
  • Vinner trekkes på direkten under skranglekonserten som livestreames på Hjertnes kulturhus sin Facebookside og på sb.no

Konkurransen vil vare fra mandag morgen 6. april til ettermiddagen tirsdag 7. april (se faktaboks). Vinneren trekkes ut på direkten under skranglekonserten som livestreames.

– De som har laget Skranglekonserten er godt kjent blant byens befolkning og vi lover fullt trøkk fra første tone. Konserten passer for alle fra 1 år og oppover, sier Pedersen.

Barneklassikerne serveres i en ny musikalsk drakt. Mari Dodd Kjølstad og Dorina Eldøy-Iversen leker med karakterer fra forskjellige stykker og har korte dialoger med hverandre underveis. Eksempelvis at Tante Sofie kjefter på Baktus fordi han står og promper, eller at Kaptein Sortebill hilser på grevlingen i taket.

– Det er bløtkaker i fjes, kazooer som tullespiller, trommesoloer, og bandgutter som går i kjoler, og noen av sangene er lagt opp slik at barna skal få spille konkrete rytmer på rytmeinstrumentene sine, sier Pedersen.

Foruten Kjølstad og Eldøy-Iversen kommer Torkil Myhre for å spille på gitar, Haavard Flaaten på keyboard, Gaute Eldøy på trommer og Odd Harry Jøvrum Svendsen kommer for å spille bass.

LES OGSÅ: Nå kan du leie din egen kinosal


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken