Det er gratis å være sint

Det er gratis å være sint. Det er skattebetalerne som taper penger, skriver Ole T. Hoelseth.

Det er gratis å være sint. Det er skattebetalerne som taper penger, skriver Ole T. Hoelseth. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Jørn Magne Johannessen går til angrep på mitt leserbrev der jeg påpeker det urimelige i at Sandefjords skattebetalere taper penger på at ordfører Bjørn Ole Gleditsch ombestemte seg og ville bygge sykehjem på en annen tomt enn den han var med å selge til Sandefjord kommune.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jørn Magne Johannessen er på ingen måte en uavhengig mann i sine vurderinger. Han er tidligere daglig leder av Hjertnes eiendom, som Gleditschsøsknene eier 10,47 prosent av, via Mattisberget AS.

LES LESERBREVET HER: Faktafeil og meningsløse påstander fra Ole T. Hoelseth

Først påpeker han at Gleditsch fortjeneste ikke er den jeg oppgir. Men jeg har jo allerede skrevet at jeg ikke kjenner til den nøyaktige fortjenesten. Nå vet vi beløpet, og det er bra. Beløpet er ifølge Johannessen 33.700 kroner. Etter skatt. Med andre ord en helt grei månedslønn for en vanlig borger. Det at beløpet er såpass lite er i seg selv et argument for at det bør tilbakebetales kommunekassa. Gleditsch´søsken har også tjent godt på handelen, og det hører med i saken.

LES OGSÅ: Hvem bedriver skittent spill?

Til slutt skriver Johannessen: ” Så må man jo se litt på hva den aktuelle tomta faktisk er verdt.  Som tidligere nevnt var tomta i kommuneplanen avsatt til offentlig/privat tjenesteyting.  Det blir således feil å sammenligne denne tomta med landbrukstomter.”

Det er her han umulig kan ha lest mitt innlegg godt nok. Jeg tar jo opp problemstillingen med at kommunen nå skal vurdere å omgjøre tomta til landbruk. Da er den verdt mindre enn når den i dag er regulert til offentlig/privat tjenesteyting, og det er da tapet oppstår.

Dersom den ikke reguleres tilbake til landbruk, men en gang i fremtiden bygges på, så har Sp, MdG og halve SV stemt på Nygårdalternativet på feil premisser. Om tomta aldri omreguleres gir det heller ingen mening for Sandefjords skattebetalere at Gleditsch skal ta profitten nå.

Nå har velgerne fått god informasjon om faktaene i forholdet og kan gjøre seg opp sin egen mening. At Gleditsch krydrer saken med uttalelser som ”skittent spill” og Johannessen ”meningsløse påstander” tror jeg ikke tjener dem vel. Det er gratis å være sint. Det er skattebetalerne som taper penger.

ANDRE MENINGER:

Artikkeltags