Gå til sidens hovedinnhold

Heidi Løke ikke skadd likevel - mot snarlig comeback

Artikkelen er over 1 år gammel

Heidi Løke har likevel ikke pådratt seg noen alvorlig kneskade. Håndballstjernen kan være tilbake på banen om få dager, ifølge Fædrelandsvennen.

Det ble meldt at Løke pådro seg en alvorlig meniskskade i kneet i landskamp mot Brasil sist fredag. Landslagslege Nils Ivar Leraand opplyste i etterkant at rehabiliteringstiden ville være omtrent fem til seks måneder.

Fredag, en uke etter at skaden oppsto, melder så klubbledelsen i Løkes arbeidsgiver Vipers at situasjonen ser helt annerledes og mye lysere ut.

– Jeg kan ikke forklare det medisinsk, men det er ingen tvil om at pressemeldingen som ble sendt ut var litt forhastet. Og at ting nå er mye bedre enn fryktet. Hvis medisinmennene er enige, er det ikke sikkert hun er ute i seks måneder likevel, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til Fædrelandsvennen.

Optimistiske

Lokalavisen skriver at Løke trente for fullt da Vipers-troppen gjennomførte sin siste trening foran mesterligamøtet med ungarske FTC lørdag.

– Det er fantastisk. Dette hadde jeg ikke trodd. Det kjennes veldig bra ut, sier håndballstjernen,

Erik Welhaven Løchen, medisinsk ansvarlig i Vipers, er også positiv.

– Nå er det slik at vi har testet Løke gradvis mer fra tirsdag. Torsdag trente hun håndball uten kroppskontakt, og fredag trente hun håndball uten restriksjoner. Så langt ser det positivt ut. Hun har ikke rapportert noe ubehag etter trening. Men endelig avgjørelse tar vi på kampdag, sier han.

Trener Gjekstad åpner for at linjespilleren er på banen lørdag.

Langt nede

Det var det lite som tydet på at hun ville være for en uke siden. Da reiste en betuttet Løke hjem fra landslagssamlingen i Stavanger med det hun hadde fått beskjed om var en alvorlig kneskade.

– Dette var et tøft slag, og jeg er langt nede nå. Jeg har heldigvis vært lite skadd gjennom karrieren min, men nå var det dessverre jeg som var uheldig. Skader kommer jo alltid ubeleilig, og med mesterligaspill for Vipers og med VM i Japan nært forestående, var dette ekstra dårlig timing. En ting er imidlertid sikkert: Jeg skal gjøre jobben for å komme tilbake, sa veteranen i en pressemelding fra Norges Håndballforbund.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson var også lei seg.

– Dette er trist både for Heidi selv og for laget. Nå skal vi ta vare på henne og gi den hjelpen hun trenger. Heidi er en viktig spiller fordi hun går foran og viser vei med sin mentalitet både utenfor og på banen, sa han.

Den nye utviklingen i saken betyr at Løke etter alle solemerker er klar for spill i VM i Japan i desember. Den muligheten ble avskrevet av forbundet i Stavanger.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.