Gå til sidens hovedinnhold

Løke får bare tre uker til å finne OL-kampformen

Artikkelen er over 4 år gammel

Heidi Løke er i framgang, men kan bare spisse OL-formen med alternativ trening foreløpig.

Heidi Løke kan fortsatt ikke trene håndball sammen med landslagsvenninnene i den viktige oppkjøringen til OL i Rio. Slik kan det bli til det bare gjenstår tre uker turneringen i Brasil kastes i gang.

Sandefjord-jenta og den tidligere Larvik HK-spilleren pådro seg et brudd i ankelen i slutten av mai, på trening med klubblaget Györ før sesongens siste kamp i Ungarn.

Løke er Norges viktigste spiller – spesielt i angrep – og derfor er det svært viktig for Thorir Hergeirsson å ha med strekspilleren. OL-troppen består av færre spillere enn EM- og VM-tropper, og derfor er det viktig at alle er i toppslag og kan bidra for fullt.

Hergeirsson er ikke i tvil om han skal satse på veteranen.

– Det ser bra ut for Heidis del, men hun er ikke med i spill foreløpig. Slik vil det være i to til fire uker til, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til NTB.

LES OGSÅ: Marit Malm Frafjord åpner for landslags-comeback

OL-uttaket offentliggjøres søndag

Han har hatt med alle OL-aktuelle spillere i Portugal de siste ukene. Søndag blir det pressemøte med OL-uttak.

– I utgangspunktet tar vi ut hele OL-troppen og en reserve og spillere som skal være med på samlingen i Ulsteinvik (slutten av juli) da.

Hergeirsson føler at OL-uttaket blir overdimensjonert:

– Det er hardt og brutalt, ja. Dette er lagidrett i praksis. Alle spillerne har vokst opp med dette. Vi velger inn gode spillere og bort gode spillere.

I EM og VM har Norge som regel tatt med seg én spiller (av 16) som «lærling». – Det er ikke særlig plass til det i OL, sier Hergeirsson.

Dette er Norges gruppekamper i Rio de Janeiro. De fire beste fra puljen går videre til kvartfinale:

6. aug.: Brasil

8. aug.: Spania

10. aug.: Angola

12. aug.: Montenegro

14. aug.: Romania

Kommentarer til denne saken