Gå til sidens hovedinnhold

Heidi Løke gravid og ute av EM-troppen

Artikkelen er over 4 år gammel

Heidi Løke kan ikke spille for Norge i håndball-EM i desember. Hun er gravid og venter sitt annet barn, melder Norges Håndballforbund.

– Dette er stort for oss. Bjørn (Olsson) og jeg er veldig, veldig glade for dette og gleder oss sammen med Alexander (sønnen), sier Løke til handball.no.

– Barnet er ventet i juni. Det er litt spesielt å offentliggjøre nyheten så tidlig i svangerskapet, men av hensyn til kampene i tiden framover var det nødvendig å få nyheten ut nå. Jeg ønsker jo ikke å risikere noe fram til fødselen, sier Løke, som er fra Sandefjord og har spilt flere år for Larvik HK.

LES OGSÅ: Løke på vei tilbake til Norge, klubber i kø

Vil tilbake

Strekspilleren er fast bestemt på å komme tilbake til topphåndballen.

– Målet mitt er å komme tilbake på både klubb- og landslag etter fødselen. Jeg tror at jeg fortsatt har en del gode år igjen i topphåndballen. Jeg fikk jo god trening i hvordan man kommer tilbake i toppform etter at Alexander ble født, og planen er å gjøre det samme en gang til, sier hun og setter VM om et drøyt år som et mulig mål.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson gratulerer, selv om han mister en av sine beste og viktigste spillere i EM i Sverige.

– Vi i trenerteamet er glade på Heidis og Bjørns vegne, og vi ønsker dem alt det beste, sier han til handball.no.

Annerledes

– Det finnes bare én Heidi, og hun har vært sentral i landslaget siden 2008, så det blir sikkert annerledes uten henne, men vi i trenerteamet jobber videre sammen med de spillerne som er tilgjengelige til enhver tid. Nye linjespillere vil nå få muligheten og vil tilføre laget andre/nye kvaliteter.

I ti år på landslaget har Løke spilt 174 landskamper og scoret 650 mål. Hun var med i Norges bruttotropp til EM, men blir altså ikke å se på banen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.