Gå til sidens hovedinnhold

Løke på vei tilbake til Norge, klubber i kø

Artikkelen er over 4 år gammel

Heidi Løke kommer høyst trolig hjem og fortsetter karrieren i norsk håndball fra og med neste sesong. Fredag ble det offentliggjort at hun er gravid og venter barn i juni.

– Det var litt tidlig å gå ut med dette, men Györ spiller kamp i dag (fredag) uten meg. Så da valgte vi dette, sier Løke til NTB på telefon fra hallen i Györ.

LES OGSÅ: Heidi Løke gravid og ute av EM-troppen

Hennes kontrakt med den ungarske storklubben går ut til sommeren.

– Vi får se hva som skjer, men det er mulig vi blir enige om en avtale og at vi reiser til Norge om ikke lenge, sier Løke, som er fra Sandefjord og har spilt flere år for Larvik HK.

– Det er bare to alternativer: Å reise hjem til Norge eller fortsette i Györ. Annet er uaktuelt.

Hun har gjort det klart at hun akter å satse videre på topphåndball både i klubb- og landslag etter å ha født sitt annet barn.

Tilbud

Katrine Lunde havnet i en krangel om penger med Györ da hun ble gravid. Klubben nektet å betale full lønn da keeperen ventet barn. Det endte med at Lunde flyttet til Russland.

For Løke venter etter all sannsynlighet Norge. Få minutter etter at nyheten sprakk, var første norske klubb på tråden med SMS.

– Jeg behøver absolutt ikke å spille Champions League for Larvik. Vi må finne en klubb som passer på alle måter, sier Løke.

Hun kan vente seg tilbud fra «hele» Norge med det første.

Norge svekket

Norges sjanser i EM ble svekket klart uten henne. Løke har vært i særklasse verdens beste offensive strekspiller i en årrekke.

Løke er sju uker på vei, men tar ingen sjanser.

– Jeg er strekspiller og med en tøff spillestil. Derfor velger jeg å la være å drive med håndball fra og med nå, sier hun til NTB.

EM i Sverige avvikles med Løke som TV-titter.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.