Skal du på en viktig date, eller en annen stor begivenhet som betyr mye for deg? Da er det viktig å føle seg bra!

Del på Facebook

Får nytt liv

Å føle seg gusten og grå i huden er et velkjent problem for de fleste. Og noen ganger passer det dårligere enn andre. Men det er mulig å gi huden nytt liv på kort tid. Du må bare vite hvordan.

– Dårlig kosthold, soling, for lite søvn, røyking, eller sykdom og medisiner er alle årsaker som kan påvirke huden vår. Men også hvordan du tar vare på huden din er viktig for å opprettholde glød, sier fagsjef Ann-Kristin Stokke hos Tekon.

Og den vanligste feilen vi gjør?

– Veldig mange smører huden med en rik krem uten å rense den ordentlig først. Da kommer ingen av de gode virkestoffene i kremen fram til huden din, sier Stokke.

Skjønnhetstips

Her får du Stokkes beste tips for deg som har begrenset med tid før du må være på ditt beste:

Kombiner en god hjemmerutine med to til fire profesjonelle multivitamin–behandlinger hos en hudpleier. En profesjonell multivitamin-eksfoliant med retinol og fruktsyrer, sammen med en dyptvirkende konturmaske vil være viktig nøkkelprodukter. Din hudpleier vet hva som er best for deg.

Få også råd fra hudpleieren om hvilke produkter du bør bruke til din hud hjemme. Rens og eksfoliering hver dag legger grunnlaget for en ren og klar hud som kan ta imot de aktive ingrediensene fra serum, kremer og masker, som bør inneholde peptider, vitaminer og andre kraftige antioksidanter. Dagkrem med solfaktor er et must.

Frisk på én uke

Kombiner gjerne en god hjemmerutine med én profesjonell multivitamin–behandling hos hudpleier. Dersom du virkelig vil «løfte» huden, kan du også se etter hudterapeuter som utfører energimassasje hvor du ser tydelig forskjell etter én behandling.

Hjemmerutinen nå bør bestå av daglig, grundig rens og fuktighet, tilpasset alder og hudtilstand. Et serum eller en booster som virker umiddelbart oppstrammende, kan også brukes hele uken for å bygge opp spenst i huden.

Er det ikke mulig for deg å få til en profesjonell behandling, kan du sette av 1-2 dager denne uken med masketerapi for å øke effekten av den daglige hudpleierutinen.

Klar på én dag

Du kan kjøre følgende hjemmerutine: Rens huden først med en oljebasert rens for å fjerne olje og talgbaserte stoffer. For å intensivere den rensende og klargjørende effekten som gir huden glød og liv tilbake, anbefales en vitaminholdig eksfoliant. Dette er en type peeling som setter i gang cellefornyelsen og tilfører viktige vitaminer og antioksidanter til huden.

Huden føles umiddelbart glattere og ser frisk og klar ut. Dette produktet etterfølges av en multivitamin-maske som vil gi huden næring og vitaminer, og et friskt løft. Avslutt hjemmebehandlingen med et oppstrammende serum og en fuktighetskrem med UV-beskyttelse og ingredienser som motvirker aldring og livløs hud.

Les hele denne saken på Kvinneguiden.no

Les også følgende saker:

Plettfri hud på sikt

Redd for bimbo-stempel

Alle kler sotede øyne