De tråkker over mennesker og ødelegger livene deres, der de sitter i sine båndlagte hus, på fjerde året. Hele 80–90 boliger blir berørt av dette.

Nå går Bane NOR inn for, nye fire år med båndlegging. Måte på! De trenger lengre tid, sier de. Hvorfor akkurat fire år? Hva har dette kostet, i utredningspenger, om jeg tør spørre? Hadde de oppgradert vår nåværende trase, med møteplasser, med mer, så hadde den vært ferdig for lengst. Og det uten skyhøye kostnader, i motsetning til den traseen de planlegger. Nå får det være nok!

Hva har vi i Sandefjord nå, på jernbanefronten? Jo, en InterCity jernbanestasjon, og en jernbanetrasé som ligger på flate marka, der den har ligget i 140 år. Det er ikke noe problem å utvide denne traseen, og lage møteplasser for togene. En enkel oppgave, i slikt terreng. Det tar 9 minutter med toget, fra Stokke til Sandefjord, i dag. Det er denne korte avstanden, politikerne og Bane NOR, skal rasere halve kommunen vår for. Og tidsbesparelsen, ifølge Bane NOR selv, er på eventyrlige nesten 40 sekunder. Og ikke nok med det, de forlanger tre jernbanestasjoner innenfor disse 9 minuttene.

Og, tenk det, de går også helhjertet, og enstemmig inn for å ødelegge dyrelivet og fuglelivet i Sandefjords og Vestfolds beste turterreng, Hjertås. Rekreasjonsområdet til folk, blir jo da også ødelagt, for all fremtid. Politikerne kalte dette et historisk vedtak, da de gikk enstemmig inn for denne traseen, og var så stolte av dette. Ja, jeg må jo si meg helt enig, at dette er historisk. Ja, en slik historisk dum avgjørelse har man aldri sett maken til, gjennom hele Sandefjords historie. Det er virkelig trist, at slike politikere, sitter ved roret i kommunen vår. Hvor i all verden er det blitt av de grønne, forresten? Og naturvernerne?

For 3,5 år siden gikk Regjeringen ut og sa, at de ikke hadde økonomi til å bygge nye jernbanestasjoner. De kunne bare oppgradere mellom stasjonene. Politikerne i Sandefjord ville rett og slett ikke akseptere dette. Vi er jo Tenk stort-byen! Politikerne og Bane NOR har jo i alle år benektet fakta. Selv om det ikke blir noen ny jernbanetrasé her, så fortsetter politikerne å leke at det blir en ny trase. De byutvikler langt opp i skyene, langs vår nåværende trase, og ved den nye planlagte jernbanestasjonen, for å prøve å få presset dette igjennom. Ved flere anledninger har de som skal bevilge penger til dette, sagt klart ifra at Sandefjord ligger på jumboplass når det gjelder prioritering.

De har jo fått en god slump med utredningspenger, som de tydeligvis nå jobber iherdig for å få brukt opp, selv på lørdager. I disse dager utreder de, utenfor korridoren, på Breidablikk, på en eiendom rett ved krysset Frøyasvei/Odins vei. Det ser ut som en gedigen byggeplass, på denne eiendommen. Vi vet jo alle, at grunnen på Breidablikk er dårlig. Det har jo folk som har bodd der i mange år, fortalt, og det har også blitt bekreftet av eksperter på området, i den senere tid. Da bør man ikke tukle for mye med grunnen. Hvorfor utreder de utenfor korridoren, mon tro? Det må jo bety at grunnen er for dårlig innenfor? Har de egentlig lov til å rasere/utrede eiendommer utenfor korridoren? Må det ikke da foreligge en ny reguleringsplan?

Hva ønsker politikerne i Sandefjord egentlig? De skal jo på død og liv ha flyttet jernbanestasjonen vår, fra byen og ut av byen. Altså, fra «InterCity» og til «Out of City». Med andre ord, stikk i strid med føringene fra Stortinget. Jernbanestasjonen vår ligger perfekt til i dag, der på toppen av Jernbanealleen.

På Øvre Unneberg ønsker politikerne og Bane NOR å bygge ei bro, som skal være 600–700 meter lang, selv om det er midt i et rødt kvikkleireområde. Altså, livsfarlig! Jeg ser for meg fremtiden, og blir skikkelig lei meg, når jeg tenker på hva som kan skje, og ser for meg at dette kan bli en ny «Gjerdrum-katastrofe». Vi har flyttet broen litt lenger opp, på grunn av dette, sier politikerne, i håp om å få presset dette igjennom (Akkurat som på Gjerdrum, der bygging i utgangspunktet ble frarådet). Det hjelper ikke å flytte denne planlagte broen noen få meter, fordi det er et rødt kvikkleire-område over det hele. Videre, går denne planlagte jernbanetraseen i de beste tettbebygde boligområder i kommunen vår, med de flotteste herskapshus, som planlegges å bli til pinneved.

En geolog, sa i starten av den første utredningsperioden: «Ta det med ro. Her blir det aldri noen jernbane, fordi grunnen er for dårlig». Men de bare fortsetter å sløse bort skattebetalernes penger, på en dødfødt utredning, som varer i år etter år.

Det hjelper ikke at man ønsker at grunnen skal være bra, når fakta sier noe helt annet. Politikerne bør tenke litt mer på å bevare kommunen, i stedet for å ødelegge den, og ta hensyn til innbyggerne. Nå er det på tide, at noen av politikerne tør å sette ned foten, og få stoppet denne galskapen.