Gå til sidens hovedinnhold

Her bør du se deg godt om før du tar en dukkert!

Artikkelen er over 1 år gammel

Et bad kan bli alt annet en avkjølende i disse dager. I sjøen er det fullt av brennmaneter.

Onsdag skrev Sandefjords Blad at det i disse dager befinner seg mange brennmaneter i sjøen i kommunen vår. Med det varme været som har vært de siste dagene, er dette dårlig timing siden mange ønsker å ta seg et forfriskende bad.

Tirsdag var det særlig ille i Ertsvika ytterst på Østerøya. Fredag sendte en tipser bilde fra stranda på Hagaløkka som viser over 30 brennmaneter samlet på et sted.

Med den heten som er om dagen hadde du kanskje håpet at de kom til å forsvinne? På folkemunne sies det gjerne at brennmanetene trives best når gradene i vannet ligger like under det mange mennesker foretrekker. Det viser seg derimot å ikke stemme helt.

– Det er ikke en så klar sammenheng mellom mengde brennmaneter og temperatur i vannet at vi kan kalle det en regel. Brennmaneter er en kaldtvannsart og de vil ofte trekke ned i havet når det blir for varmt i overflaten, men ikke alltid, fortalte forsker og manetekspert ved Havforskningsinstituttet, Tone Falkenhaug, til Sandefjords Blad tidligere denne uka.

Årsaken er at det er i vannoverflaten brennmanetene finner mest mat, og derfor kan de trekke opp dit selv på varme dager.

Har du tips til steder det befinner seg mange brennmaneter og hvor folk må være ekstra obs? Send oss gjerne et bilde av dem til redaksjonen@sb.no.

Bildeserie

Brennmanetsommer

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.