– Vi har sendt ut folk for å se på anlegget, for å se om de finner en feil. Uten at jeg snakket med fagfolket, så er det en periodisk feil som er krevende å finne, sier Olav Nordli, pressevakt i Bane Nor, søndag.

Sandefjords Blad har fått tips om at bommene har stått nede både denne og forrige helg.

– Det har vært byttet en del komponenter og gjort en del forsøk før. Men vi gir ikke opp, og fortsetter å lete eter feilen. Nå prøver vi igjen, og skal gjøre vårt ytterste for å få det i orden, sier Nordli.

Kun én vei ut og inn

Det som er spesielt med dette området, er at beboerne kun har én vei ut om de skal kjøre bil, og det er ved å passere jernbaneovergangen.

– Vi har fått gjentakende tips om trøbbel ved den overgangen, spesielt siden januar i år. Kan det gjøres mer for å få det fikset?

– Jeg kan ikke si mer enn hvordan det står til der nå, men for å høre mer om hva som er en langsiktig prognose, er det nok best å ta kontakt på tirsdag, sier Nordli.

– Beboere spør om Bane Nor kan dekke taxi?

– Det er ikke noe jeg kan ta stilling til på stående fot. Dette er en litt ny problemstilling for meg, men i utgangspunktet vil jeg ikke gi noen veldig positive forhåpninger om det, sier han, og fortsetter:

– Det er viktig at man respekterer bommene likevel når de ligger nede, selv om det blir en stund å vente.

Blir stående nede

Tidligere har problemet vært at når toget passerer Geminifeltet i retning Larvik, går bommene opp igjen. Men når toget passerer i retning Oslo, er bommene blitt stående nede. Dermed har ikke beboerne kommet seg verken ut eller inn med bil.