Gå til sidens hovedinnhold

Her er Kongens påskehilsen til deg: – Vi er dypt og mektig imponert over alt det gode arbeidet som er gjort

Kongeparet har sendt en påskehilsen til landets befolkning.

Artikkelen er over 1 år gammel

Kongeparet roser landets befolkning, og ønsker alle en riktig god påske i denne hilsenen. Se videoen med kongeparet, eller les den nedenfor.

Kong Harald: Det stunder mot påske. Dronningen og jeg tenkte vi kunne ta en liten påskehilsen fra Kongsseteren.

Dronning Sonja: Her har vi forsøkt å lage litt påskestemning. Men budskapet vårt er at både Kongen og jeg er dypt og mektig imponert over alt det gode arbeidet som er gjort – det viktige og store arbeidet som er gjort i disse dager over det ganske land.

Også er det dette med å skape noe nytt i denne vanskelige situasjonen.

Jeg tror faktisk noe godt kommer ut av dette. Vi må omstille oss. Vi må se framover. Og vi må finne løsninger som jeg tror vil være nyttige også når vi en gang kommer ut av denne krisen.

(Teksten fortsetter under bildet)

Kong Harald: Vi vet at det er mange som har det vanskelig. Både økonomisk og på andre måter. Det er mange permitterte. Det er selvstendig næringsdrivende som er redde for å miste bedriften sin. Det er arbeidstakere som er redde for å miste arbeidsplassen sin. Og det er mange som rett og slett er redde for å miste helsen sin.

Dronning Sonja: Det tror jeg er helt riktig. Men jeg tror også at vi må ha en tillit. Vi må ha stor tillit til myndighetene og forsøke å gjøre så godt vi kan med de rådene vi har fått for å kunne få denne krisen da over så hurtig som mulig.

Jeg tror vi skal klare det på en veldig fin måte. Vi må hjelpe hverandre. Vi må forsøke å se det positive i en vanskelig situasjon. Og gå på med kamphumør. For dette kan tære på kreftene og tålmodigheten. Men jeg tror at vi er et såpass sunt folk. Dette klarer vi bra.

Kong Harald: Sammen skal vi klare dette. Som en nasjon og i samarbeid med resten av verden. Det siste er ganske viktig. Hele verden er nå i en krisesituasjon.

Dronning Sonja: Og så får vi bare håpe og tro – ikke bare håpe og tro. Vi tror at dette går bra. Om ikke lenge kan vi gi hverandre en god klem igjen.

Kongeparet: Vi ønsker alle en riktig god påske.

Dronning Sonja: Og nå kan kanskje jeg få gi deg litt å drikke. En liten gløgg. Sånn, ja. Mange takk. Da føler vi oss som på fjellet.

Riktig god påske.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.