Her kan du drømme deg bort i en hengekøye

FARGERIKE: Bestyrer Roger Sørsdal, også kalt Kongen av campingplassen prøveligger en av hengekøyene. Her sverger han til svenskekøya, etter sine mange år i nabolandet. Han kan tilby de fleste farger.

FARGERIKE: Bestyrer Roger Sørsdal, også kalt Kongen av campingplassen prøveligger en av hengekøyene. Her sverger han til svenskekøya, etter sine mange år i nabolandet. Han kan tilby de fleste farger. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Siste sprell fra den kreative campingbestyreren på Vøra, er tilbudet om overnatting i en fargerik hengekøye. Her kan du ligge blant furutrærne og høre humla suse.

DEL

Det å overnatte ute i naturen uten telt med himmelen som tak, godt nedsunket i en hengekøye, er mer populært enn noen gang. Dette har Roger Sørsdal, bestyrer på Vøra Camping og Badeplass fått med seg og har gått til innkjøp av syv store fargerike hengekøyer.

– Dette er bare for gøy og tanken er at de som telter her, kanskje har lyst til å la barn og ungdom prøve seg på en natt i hengekøye. Køyene er store og gode, så det er ikke noe problem om noen voksne også vil overnatte her, sier Sørsdal, som selv brenner for friluftslivet.

Sørsdal kan også fortelle at teltturismen er økende, noe han mener kommer av at utviklingen av turutstyr har vært stor de siste årene.

– Nå er det ikke lengre sånn at det tar halve dagen å sette opp ett telt og ikke trenger man ingeniørutdannelse lenger, for å få det til, sier han.

Kan også leies

Konseptet er helt nytt og Sørsdal er spent på hvordan det vil bli mottatt, men håper folk ser muligheten til å prøve en natt på campingen. Teltområde på campingen, der hengekøyene er montert, er også oppgradert med nye grillplasser og sittebenker i år.

FOR ALLE: Sørsdal håper det nye tilbudet vil falle i smak. Her monterer han noen blomstrete hengekøyer i tilfelle det skulle komme noen hippier innom.

FOR ALLE: Sørsdal håper det nye tilbudet vil falle i smak. Her monterer han noen blomstrete hengekøyer i tilfelle det skulle komme noen hippier innom. Foto:

– Dette er ikke bare for dem som allerede bor på Vøra Camping, her skal folk kunne komme innom å leie seg en hengekøye for en billig penge og samtidig få tilgang til både toalettanlegg og griller. Alt du trenger er kun en pølsepakke og en sovepose, sier Sørsdal.

Åpner nå i helgen

Det er hektisk på campingplassen nå i åpningshelgen. De faste campingturistene er i ferd med å få sine vogner på plass. Campingfolket rigger fortelter og spikrer plattinger. Telefonen til Sørsdal gløder.

– Det er deilig å endelig åpne portene og komme i gang. Nå blir det ikke en rolig dag før i september, sier han.

Hvordan hans nye gimmick blir mottatt vet han ikke helt enda, men forteller at tilbakemeldingene hittil har vært overveldende positive.

– Jeg har fått forespørsel fra en barneskole på Rjukan om jeg kan ta imot en hel klasse med elever som vil prøve seg på en natt i telt og hengekøyer, og det er kjempegøy sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken