Dette har du ikke noe greie på, Hansson!

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

«Skomaker bli ved din lest», lyder de bevingede ord. Derfor, Herbjørn Hansson, bør du konsentrere deg om shipping. Det kan du åpenbart – og du fortjener stor honnør for hva du har oppnådd som både daglig leder og styreleder i Nordic American Tankers. Det er imponerende!

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Like imponert er jeg imidlertid ikke når du går deg vill i forsøket på en redegjørelse for Kosmos’ håndtering av eierskapet i Sandefjords Blad, og som etter hvert resulterte i daværende ansvarlig redaktør Audun Tjomslands fratreden. Når Hansson i sitt debattinnlegg torsdag 6. oktober blant annet skriver at: «… oppkjøpet av SB var helt uproblematisk for oss (altså Kosmos) …», er det sikkert riktig, men det var ikke uproblematisk for noen av oss som jobbet i Sandefjords Blad.

Når Audun Tjomsland 4. oktober skriver i en kommentar («Litt avishistorie») til situasjonen hvor avisen er eid av byens desidert største selskap: «… med en så omfattende virksomhet av betydning for lokalsamfunnet at avisen måtte skrive om Kosmos hver eneste dag», går jeg ut fra at du mener Kosmos’ rolle i nyhetsbildet var så sterk at det var den situasjonen som tilsa at «avisen måtte skrive om Kosmos omtrent hver eneste dag».

Det var neppe noe påbud fra eieren.

Ut over det er det udiskutabelt at representanter for Kosmos forsøkte å «kontrollere» hva som kom på trykk om Kosmos i avisen, og her hadde jeg et klart inntrykk av at det noen ganger var et mål at vi heller skulle skrive mindre om Kosmos enn «hver dag».

Selv var jeg nattredaktør i avisen i Kosmos’ eierperiode, og hadde ved to anledninger besøk i avisen av Berit Bettum og ved flere anledninger av Petter IB Christiansen. De ville gjerne vite hva son sto om Kosmos i neste dags avis, men fikk hver gang samme klare, men høflige svar: Det kan dere lese når avisen kommer i postkassen i morgen tidlig.

Jeg forventer ikke at Herbjørn Hansson skulle ha blitt orientert om denne type forhold. Noen forutsetning for å bedømme Tjomslands arbeidsforhold hadde Hansson heller ikke.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags