Gå til sidens hovedinnhold

Hjelper dette på tilstanden i fjorden?

Artikkelen er over 2 år gammel

Før påske sto det i Sandefjords Blad at du skal skylle plastavfallet før du kaster det.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er greit at man ikke skal kaste poteter og lignende samt restavfall sammen med plastavfallet, men skylling av plastavfallet hjelper kanskje på «kroner og øre», men ikke på tilstanden i fjorden vår. Kommunens renseanlegg har ikke utstyr for å fjerne mesteparten av det du vasker av (som oppløst organisk materiale), og det går rett ut i fjorden.

LES SAKEN HER: Kaster du dette i søpla, må alle betale mer i renovasjonsgebyr

Kommunen mangler Biologisk Rensing som ellers ville ha fjernet mesteparten av dette før utslipp til fjorden. Det foreligger visstnok planer om biologisk rensing, men når kommer det?

I tillegg har ikke det kommunale renseanlegg utstyr for nitrogenfjerning, men det tror jeg ikke det er noen planer om å bygge. (Hadde vi vært medlem av EU så hadde vi allerede hatt både biologisk rensing og nitrogenfjerning på renseanlegget.)

Mangel på nitrogenfjerning merker vi hver sommer vi som bor innerst i Granholmsundet da vi ser at mengde «grønske» (eller grønne alger) øker fra år til år.

Vi skryter av å ha en ren fjord, men det er fortsatt et stykke å gå! Og bedre blir det ikke hvis man nå oppfordres til å vaske plastavfallet!

ANDRE MENINGER:

Kommentarer til denne saken