Endelig – forrige helg kunne ordføreren klippe snoren for å åpne dørene til den nye flotte arenaen i Hjertnes kulturhus. Veien dit har vært lang og kronglete, men hva gjør vel det når resultatet har blitt så flott. De som var til stede på et eller flere av tilbudene i åpningshelgen, fikk oppleve en sal med fantastisk lyd, spektakulære lyseffekter og fleksibilitet i henhold til bruk med mulighet for sittende eller stående publikum, barn, unge og eldre.

Det er et mål for kulturpolitikere å skape vilkår for at alle skal kunne ta del i et levende og mangfoldig kulturliv. Dette ut fra en overbevisning om at kunst, kultur og fritid er en viktig del av velferdssamfunnet vårt. Jo bedre muligheter befolkningen har til å oppleve kultur og fritid, desto bedre grunnlag vil den enkelte ha for å skape en god tilværelse hvor kultur og fritidsopplevelser utgjør viktige elementer for livskvaliteten.

I 2015 lovet Høyre i Sandefjord via sitt valgprogram at vi ville etablere en blackbox/fleksibel arena. Det var stort sett tverrpolitisk enighet om behovet for en slik kulturarena i vår kommune. En sal hvor det skulle være mulig å øve, teste ut kulturprosjekter, leie for prøveperioder på små og store oppsetninger med større eller mindre behov for teknisk bistand. Arenaen skal kunne romme alt fra 800 stående på en rockekonsert til klassisk konsert med sittende publikum, øvingslokale, teater, dans og andre kulturprosjekter.

I 2022 -syv år etter Høyre programfestet en fleksibel kulturarena - står arenaen ferdig. Rent arkitektonisk har tilbygget blitt så bra at det ser ut som det har ligget der i 47 år. Faglige dyktige ansatte i seksjon kultur og kino med Lars Fuglevik i spissen har gjort en formidabel jobb fram til åpningen, og de fikk testet at alt fungerte som det skulle denne helgen, noen justeringer vet jeg må til, men det ordner seg. Som politisk representant i kultur-, Idrett- og fritidsutvalget vil jeg uttrykke glede, og rope et høyt gratulerer til alle kommunens innbyggere med denne flotte arenaen. Bruk den, kjøp billetter og la dere underholde. Det er godt for helsen å oppleve kunst og kultur sammen. Snart skal «barnet» få et navn, så det er bare å følge med.