Høy champagneføring på Hjertnes

GOD STEMNING: Konferansier Lasse Vermeli og Sandefjord Musikkorps utførte Champagnegaloppen.

GOD STEMNING: Konferansier Lasse Vermeli og Sandefjord Musikkorps utførte Champagnegaloppen. Foto:

Det var mange som hadde tatt turen til Hjertnes Kulturhus lørdag kveld for å se Sandefjord Musikkorps sprette champagnen på sin årlige nyttårskonsert.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

SANDEFJORD: Nok en gang inviterte Sandefjord Musikkorps til nyttårskonsert, og en kveld spekket med musikk, dans og underholdning.

Konferansier Lasse Vermeli loset publikum gjennom kvelden, og var i tillegg solist ved flere anledninger.

Blant annet sang han duett med sandefjordsjenta Rikke Haughem på sanger fra musikalene Parade og Into the Woods.

Spurte om råd

Vermeli innrømmet overfor publikum at han var nervøs i forkant av konserten, og at han kjente et press på å prestere som konferansier.

Gjennom konserten ble det blant annet vist en liten film der Vermeli besøkte NRK-profilene Øystein Bache og Rune Gokstad, som begge har ledet nyttårskonserten i Sandefjord tidligere. Der prøvde Vermeli å få råd fra de to komikerne til hvordan han kunne gjøre en best mulig jobb som konferansier.

I tillegg hadde han fått hjelp av TV-kokken Eyvind Hellstrøm til å lage åpningsnummeret. Hellstrøm selv var imidlertid ikke til stede på Hjertnes, men hadde lånt bort stemmen sin til flere filmklipp der han fortalte Vermeli hvordan han bør lede showet.

Spratt champagnen

I kjent stil gjennomførte korpset den tradisjonelle champagnegaloppen, skrevet av Hans Christian Lumbye, mens champagnekorkene spratt i alle retninger.

Korpset benyttet også anledningen til å kaste glans over en av musikantene. Ole Jacobsen har lang fartstid i Sandefjord Musikkorps, og ble utnevnt til æresmedlem på scenen denne kvelden.

Med hjelp fra ballettskolen i Sandefjord fikk publikum også se dans inntil flere deler av forestillingen, som for 35. gang arrangeres på Hjertnes.

Haughem, som til vanlig studerer musikk i London, var å se på scenen flere ganger gjennom forestillingen.

Hun fremførte blant annet sanger fra musikalene City of Angels, Into the Woods og Parade.

– Flott og variert

Både hun, Vermeli og ikke minst musikantene i korpset ble tatt godt imot av publikum.

Eva Lena Hårdenson og Yngve Berntsen var på nyttårskonserten for 20.gang, men lot seg likevel imponere av lørdagens forestilling.

– Det er kjempeflott, variert musikk, elegante solister og veldig profesjonelt, sa Berntsen til Sandefjords Blad halvveis i showet som offisielt åpnet kulturåret 2017 i Sandefjord.

Bildeserie

Se bilder fra musikkfesten her:


Konferansier og solist Lasse Vermeli
 feiret med Sandefjord Musikkorps og dirigent Egil Lysebo inngangen til det nye året med en konsert i Hjertnes lørdag kveld.

Artikkeltags