Gå til sidens hovedinnhold

Hold deg til saken, Mathiassen

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Thor Steinar Mathiassen benytter seg av en velkjent debatteknikk i sitt svar til meg angående Høyres ansvar for at IKEA ikke kom til Sandefjord:

Han bruker et argument som ikke har noe med saken å gjøre for å vri ansvaret bort fra eget parti. I likhet med deg, Tor Steinar, tenker jeg også at Sandefjords befolkning klarer å tenke selv og lese hva som står i avisen.

Derfor husker de sikkert også blant annet hvor påståelige Høyre var på parkeringsplasser i kjeller, og alle problemene og utfordringene som ble ramset opp av Sandefjords kommunepolitikere fremfor en positiv og løsningsorientert holdning.

Jeg synes også det er svært spesielt at Mathiassen velger å bruke varehandeltall fra 2018 som bevis for en debatt som fant sted i 2015 ...

Fakta i saken er som nevnt i mitt opprinnelige innlegg at Sandefjords kommunestyre ble advart om at for mange reguleringer og krav kunne medføre at IKEA trakk seg, eller la prosjektet på is. Sist jeg sjekket, var det også det som ble utfallet av situasjonen.

Åpenbart traff jeg en nerve med mitt innlegg, noe jeg for øvrig ikke er overrasket over, ettersom Mathiassen var en av dem som sto hardest på at halvparten av parkeringsplassene til IKEA måtte ligge under bakken.

Mener Mathiassen virkelig at slike krav fra kommunen, som medfører enorme ekstrakostnader, ikke har noen som helst påvirkning på et byggeprosjekt?

Det skal nevnes at Høyre ikke er de eneste som har vært vanskelige i denne saken, men som et parti med opprinnelige liberale holdninger til næringslivet stiller jeg litt høyere krav til Høyres representanter i en slik sak.

Jeg velger å se bort fra Mathiassens nedverdigende kommentarer på min karakter, og jeg ser frem til konstruktivt samarbeid med Høyres representanter i kommunestyret, gitt at de beveger seg bort fra Arbeiderpartiet, og mot en mer næringsliberal holdning, som partiet tidligere har hatt.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.