Gå til sidens hovedinnhold

Kulda krevde et menneskeliv i Holmestrand

Artikkelen er over 3 år gammel

Eldre dame frøs ihjel utenfor sin egen selveierleilighet.

(Jarlsberg Avis)

HOLMESTRAND: Natt til tirsdag ble en dame i slutten av 80-årene funnet død utenfor sin egen selveierleilighet i et borettslag i Holmestrand.

– Hun var begynnende dement og ble funnet klokken 04.35 den 27. februar, opplyser Ulf Malm politistasjonssjef i Holmestrand.

Ut ifra hva han kjenner til var ikke damen under kommunens ansvar. Det er uklart hvorfor damen gikk ut alene sent på kvelden og ikke kom seg inn til leiligheten igjen. Ifølge VG ble hun funnet av et avisbud.

Kritiserer kommunen

En kilde som har kontaktet avisen stiller seg kritisk til at damen ikke ble funnet før det var for sent.

– Har ikke de ansvarlige i kommunen noe omløp, å la demente ha så dårlig tilsyn at det går så galt er skremmende, skriver vedkommende som ønsker å forholde seg anonym.

Kilden har ikke besvart avisens senere forsøk på å komme i kontakt.

Kommunalsjef Anne Marit Bakka ønsker ikke å kommentere saken og henviser til politiet for opplysninger. Ifølge VG har politiet rutinemessig etterforsket saken, uten å finne grunn til å mistenke at det har skjedd noe straffbart. Politiinspektør Eskil Bredesen i påtaleenheten ved Horten politistasjon vil fredag likevel ikke forskuttere en henleggelse.

Alvorlig på få timer

Kulden i Europa har så langt i år krevd 55 menneskeliv, skriver Dagsavisen torsdag kveld. Kaldluft som stammer fra Sibir i Russland har bredt seg utover store deler av Europa.

– De som er mest utsatt er eldre, barn og personer med kroniske psykiske eller fysiske lidelser, forklarer kommuneoverlege Ole Johan Bakke i Holmestrand.

Han presiserer at effekten av kuldegradene vi nå opplever fordobler seg ved en vindstyrke på eksempelvis 10 sekundmeter.

– Da er det en åpenbar fare for at utfallet kan bli alvorlig bare i løpet av få timer, informerer Bakke.

Han anbefaler alle å følge med og være spesielt oppmerksomme hvis man møter på barn eller eldre som ikke er godt nok kledd.

Kommentarer til denne saken