Brr ... Her måtte mange fram med isskrapen

IS: Flere bilister våknet til is på frontruta mandag morgen.

IS: Flere bilister våknet til is på frontruta mandag morgen. Foto:

Mandag morgen ble det en liten smak av vinter da gradestokken viste kuldegrader.

DEL

En uke inn i oktober er det tydelig at den kalde årstiden nærmer seg. Mandag morgen viste gradestokken to minusgrader i Sandefjord sentrum.

Flere ble nødt til å ta fram isskrapen før de kunne sette seg i bilen og kjøre av gårde til dagens gjøremål. På Sandefjordsveien var det flere biler som hadde rester av is på kanten av frontruta.

Hvis kuldegradene kom overraskende på deg kan det likevel lønne seg å ta seg tid å skrape ruta selv om du risikerer å komme for sent til jobb eller andre avtaler. Hvis ikke kan det fort koste deg dyrt.

– Kravet er at man skal ha tilstrekkelig utsyn til alle sider. På frontruten må minst viskerfeltet være rent. I tillegg må det være fri sikt til begge sider gjennom sidevinduene. Dersom det er slurvet med dette, vil resultatet bli et forenklet forelegg på 2.600 kroner, har UP-sfjef Runar Karlsen tidligere uttalt til broom.no.

Plussgradene kommer

Ifølge yr.no vil minusgradene vare fram til 09-tiden. Fra og med kl. 10 kommer varmegradene, først med to plussgrader. Temperaturene skal stige utover dagen. Varmest blir det på ettermiddagen. Da meldes det om opptil åtte grader.

Eller byr mandagen på fint vær med sol i morgentimene. Fra og med kl. 12 vil det skye noe til.

LES OGSÅ: Denne sikten var så dårlig at bilisten mistet lappen: - Rett og slett livsfarlig

MINUS: Like før kl. 06 viste gradestokken to minusgrader i Sandefjord sentrum.

MINUS: Like før kl. 06 viste gradestokken to minusgrader i Sandefjord sentrum. Foto:Artikkeltags