Gå til sidens hovedinnhold

Høyre-Lene furter

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Stortingsrepresentant Lene Westgaard-Halle vil reversere sammenslåingen av fylkene Vestfold og Telemark. Hadde begrunnelsen vært elendig politisk håndverk fra høyrepartiene da de vedtok den nye fylkesstrukturen, så hadde man skjønt det og vært enig. Nei, hun furter over at Vestfold Høyre ikke nådde opp med Rune Hogsnes i sitt eget nominasjonsmøte, men måtte ta til takke med Gunn Marit Helgesen fra Porsgrunn. Slik må det forstås når hun sutrer over at opposisjonsleder, fylkesordfører og varaordfører er fra Telemark. Vi i SVs gruppe er strålende fornøyd med Ådne Naper fra Skien som vår leder.

Fylkestingsvalget ga rødgrønt flertall. Som en konsekvens av dette ble prinsippet om karakterbasert inntak i den videregående skole skrotet, og vi har kommunalisert kollektivtrafikken. Dette er langt ifra høyrepolitikk, Valgresultatet gjorde at vi som stilte til valg på et annet program enn Høyres, fikk flertall … da skal det ikke føres høyrepolitikk.

Senest denne uka kunne man se forskjellen på folkevalgt styring av kollektivtrafikken da hovedutvalget for samferdsel brukte det sunne folkevettet og satte ned foten for en kostbar merkevarebygging av kollektivtrafikken. Dette sparte skattebetalerne for 14 millioner i omlakkering av busser. Det er ikke sikkert et såkalt profesjonelt styre ville gjort. Høyre er som kjent glade i profesjonelle styrer.

Det er for så vidt helt fair å være politisk uenig i politikken flertallet fører, noe annet er det å ville legge ned fylket fordi man ikke får viljen sin.

Nå er det jo ikke noe nytt at partiet Høyre er betenkt over folkevalgt styring, og foretrekker embetsmenn. I 1884 var det motstanden mot innføring av parlamentarismen som gjorde at partiet Høyre ble stiftet.

Kommentarer til denne saken