Barske bøller, av Aaron Blabey oversatt av Olav Bjørge og Heidi Sævareid, Cappelen Damm, 2017

I Barske bøller følger vi Herr Ulv, Mister Hai, Sir Slange og Don Piraja. De vil bli helter som bare gjør gode gjerninger. Det burde være lett, men dessverre er det få katter som vil bli reddet ned fra trær når det står en hai med veldig mange skarpe tenner på bakken. Der er ikke så mye som går etter planen for våre helter. Boka har mange illustrasjoner og er en lettlest humoristisk bok som passer for seks til 10 år. Bøkene har blitt filmatisert og kommer på kino denne uka.

Vesle vil også telle til ti av Hannah Mileman og Nora Dåsnes (ill.), Aschehoug, 2022

Humoristisk og leken tellebok for de minste. Storesøster har fått i oppgave å telle alle fuglene i parken, og Vesle vil også telle. Han teller maur, hunder og fingre. Kommer han helt til 10? Boka har stive pappsider og tydelige, fargerike tegninger så de små kan titte selv. Bøkene om Vesle er varme, og tar barna på alvor der de er. Vesle er lur og får til ting som de store ikke alltid tror at han kan. Passer for barn fra null til fire år.

Mormor til salgs av Rebecca Wexelsen og Ella Okstad (ill.), Ena Vigmostad & Bjørke, 2021

Det verste Nelly vet er når mormor henter henne i barnehagen. Mormor er streng, og hun har så rar mat! Nelly bestemmer seg for å selge mormor, det må da være noen som trenger en mormor som hennes? Men etter hvert som visningene av mormor gjennomføres er hun ikke så sikker likevel. Det er vel egentlig ganske kjekt å ha en sånn mormor. Dette er en varm billedbok om empati, vennskap og å finne et felles språk. Passer for barn fra tre til seks år.

Flere tips til gode barnebøker eller voksenlitteratur HER