Gå til sidens hovedinnhold

Advarer mot smittsom hundesykdom

Artikkelen er over 3 år gammel

Hundeekspert Gro Saugerud ber hundeeiere sørge for å ha vaksinene i orden, etter funn av den svært smittsomme og dødelige hundesykdommen smittsom leverbetennelse.

(Østlands-Posten)

En valp er død av den fryktede sykdommen i Bærum og en annen hund er smittet, ifølge Budstikka.

Nå har veterinærmyndighetene flere steder gått ut og anbefalt økt vaksinering av valper.

– I noen år nå har det vært vanlig med vaksinering når valpen er tolv uker, men nå skal vaksinen gjentas ved 16 ukers alder, sier daglig leder av Drammen Hundesenter Gro Saugerud.

Vil ha økt vaksine

Hun anbefaler sterkt hundeeiere å sørge for at hundene har vaksinene i orden, og skulle de være i tvil om vaksine, så bør de ta kontakt med sine veterinærer.

Det er sykdomstilfellene i Bærum som gjør at veterinærmyndigheter nå vil ha økt vaksine av valper.

LES OGSÅ: Dette fant Ingeborg i Bøkeskogen i løpet av en halvtime: – Skikkelig drøyt (+)

Høyt smittepress

– Tilfellene i Bærum er ikke et utbrudd, så det er ingen grunn til panikk. Men vi hundefolk vi reiser mye rundt på stevner. Det er høy aktivitet, og hundene har mye kontakt, så smittepresset er høyt.

Gro Saugerud har kurs med valper, og vanligvis pleier hun å slippe valpene inn på samme område slik at de kan leke fritt.

LES OGSÅ: – Vi har klare regler for å passe på at dyr ikke blir drept, men det hjelper lite når folk ikke klarer å holde hunden sin i bånd (+)

Avlyste frilek

Men på grunn av sykdomstilfellene i Bærum gjorde hun ikke det på valpekurset sist torsdag.

– Vi valgte å avlyse det sist torsdag for å ta ned smittepresset. Men torsdag 7. september har vi nytt valpekurs, og da blir det frislipp. Det ser ut til at situasjonen har roet seg, og dessuten har valpene på kurs hos meg vaksinene de skal ha. Det er noe jeg krever, og jeg tror det er vanlig i miljøet.

Kommentarer til denne saken