Hvem skal betale for rotet rundt Hunsrød-utbygging?

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Blir en beslutning rett bare fordi man har fulgt riktig prosedyre i Hunsrød-utbyggingen? Eller fordi man tilstreber forutsigbarhet? For når man på slutten av en beslutningsprosess finner ut at det faktisk ikke er rett beslutning det man tok i starten av prosessen, er det da mest riktig å opprettholde beslutningen eller å snu i saken?

DEL

MeningerJeg har stor forståelse for at man ønsker å ha mest mulig forutsigbarhet, slik ordføreren skriver i SB forleden. Men vi mennesker er ikke fullkomne i alt vi gjør til enhver tid. Vi kan alle komme skjevt ut, og derfor må det være rom og høyde for å kunne snu – og gjøre unntak fra dette prinsippet  i noen saker.  Jeg synes saken om utbygging i Hunsrødstubben  er en slik sak! Jeg tror det riktigste er å tilstrebe de rette beslutninger til enhver tid.  

Selv om det kan ha sin pris noen ganger.  For når man gjør feil eller bør eller må snu i en sak, så koster det som regel noe. Tid, penger, stolthet m.m. Planutvalgets snuoperasjon  før sommeren var forbilledlig i så måte. Uansett utfall av beslutning har denne saken kostet og vil koste. Og hvem skal betale for det?

Er det kommunen, som har satt i gang en feil prosess, utbyggeren som har brukt penger på planlegging eller oss på Hunsrød som helt ufrivillig er blitt dratt inn i noe som vil bli svært negativt for oss, både når det gjelder boforhold og trafikksikkerhet? Hvem skal betale denne kostnaden? Hva er rett når det gjelder det? Ikke vi beboere på Hunsrød, vel?                                      

Tar man en beslutning om å gjennomføre utbygging av nytt boligfelt og kjøre all trafikken gjennom våre smale veier i vårt boligfelt, ja, da er det vi på Hunsrød som må betale prisen for dette, og som opplever oss tilsidesatt, overkjørt og sviktet.  Vi opplever det slik fordi vi vet jo, vi som har hørt politikernes mening,  at det er flertall for at man helst skulle sett at denne utbyggingen ikke skulle  vært en sak i det hele tatt.

Og da er det mildt sagt forsmedelig hvis noen av de samme politikerne skulle stemme for å gjennomføre det likevel. Og av og til – i slike saker – behøver det vel ikke alltid være svart/hvitt.  Dvs. enten -  eller? Man kan komme frem til en løsning som alle parter kanskje kan leve med:  At man finner en alternativ adkomst til et nytt boligfelt og at kommunen bidrar til dette.  Den «nest» rette beslutning vil det være, men i hvert fall en måte fra kommunen sin side i å imøtekomme alle parter.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags