Hva en Framnesferje ikke er

Framnesferje handler ikke nostalgi, men om trafikkavvikling, skriver Bjørn Hoelseth.

Framnesferje handler ikke nostalgi, men om trafikkavvikling, skriver Bjørn Hoelseth.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det ser ut til å være nødvendig å forklare, i litt større bokstaver, hva en Framnesferje ikke skal bli.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det dreier seg ikke om nostalgi, ingen drøm om å la 1950-årene gjenoppstå. Ikke noe draumkvede om å la Sandefjords stolte sjøfartstradisjoner synliggjøres på indre havn i form av en kuriøs turistattraksjon.

For meg dreier det seg om fornuft og et instrument for trafikkavvikling etter hvert som biltrafikken fra og til gamle og nye boligområder på Framnes og Vesterøya vokser og vokser. I Kilgata til og fra sentrum snegler (til tider) 13.000 bilbevegelser seg i gjennomsnitt over døgnet. I dag. La oss tenke oss utviklingen i for eksempel et tiårsperspektiv. Eller i korttidsperspektiv med anløp av en mye større Color Line-ferje.

LES OGSÅ: Thor Dahl og Jotun jobber videre med førerløs byferje, selv om rådmannen vil hoppe av 

En Framnesferje er ikke tenkt som nok en (av og til) unødvendig belastning på et trangt kommunalt budsjett. Vi vet nå at personer, stiftelser og selskaper er interessert i å bidra – utenom kommunebudsjettet. Noen vil kalle det et fornuftig offentlig privat samarbeid. Det er dette miljø- og planutvalget ønsker å få konkretisert. Det koster ihvertfall ikke noe å la rådmannen undersøke saken.

Andre vil peke på at en elektrisk drevet ferje kan erstatte mange personforflytninger med bil som ellers ville forurense lufta langs veien. Det må da være bra? Restauranter, kafeer, pizzeriaer og cateringbedrifter på begge sider av Kamfjordkilen vil være tjent med at folk kan oppsøke dem uten å tenke på bil og førerkort. De kan rett og slett nyte en «lille en» som fotgjenger eller syklist.

LES OGSÅ: Mer og mer taler for at vi får Framnesferje i fjor'n

Til dem som tror at issituasjonen vil gjøre en Framnesferje umulig å bruke vinterstid, kan jeg jo antyde organisert bruk av sparkstøtting, kjelke eller kanefart. Ville ikke det være gøy?

ANDRE MENINGER:

Hva er formålet med at en såkalt kristelig menighet kjøper opp gårdsbruk med konsesjonsplikt?

– Jeg fikk gåsehud da jeg hørte denne historien

Ja, hva slags sommer skal vi få? 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken