Gå til sidens hovedinnhold

Hva mente disse to egentlig da dette bildet ble tatt?

Artikkelen er over 1 år gammel

Det at landets eldste kokkeskole nå foreslås nedlagt, er etter min mening en alvorlig feil. Men det er også en merkverdighet.

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Få – om noen – ble overrasket da administrasjonen i fylkeskommunen i går offentliggjorde sin innstilling til ny struktur i det nye fylket.

Der ble restaurant- og matfag på Sandefjord Videregående skole foreslått nedlagt.

Sandefjords Blad avslørte kuttplanene allerede i vår.

Noe som naturlig nok vakte mye engasjement. Hva mente man? Legge ned landets eldste kokkeutdannelse? I den kommunen der elevene har størst sjanse til å ende opp med den gjeveste kokkeutmerkelsen i verden? Selveste Bocuse d’Or?

LES OM HISTORIEN HER: Sandefjord kokk- og stuertskole – landets eldste

Men akkurat i det engasjementet begynte å koke over, tok Mette Kalve (Ap) og Kjetil Olsen (Ap) oppstilling utenfor byggeplassen på Sandefjord Videregående skole.

De to er henholdsvis leder for utvalg for utdanning og kompetanse i Vestfold og Telemark og medlem av hovedutvalget for barn og unge i Sandefjord. Man kunne derfor lett falle for fristelsen til å tro at de hadde innspill i saken som det var verdt å lytte til.

De nøyde seg ikke bare med å helle olje på oppkoket. De ville skru av hele komfyren. Olsen gikk så langt som til å si at frykten for nedleggelse av kokkefaget i Sandefjord ikke bare var som fjæren som ble til fem høns, det var faktisk «en fjær som ikke finnes» som «ble til fem høns».

LES OM DET HER: – Restaurant- og matfag skal bestå

Nå har vi svært kort tid til saken skal legges fram for fylkestinget i desember. Det er mye som skjer med utdanningssituasjonen i det nye fylket, og det er mange diskusjoner som skal tas.

Et forslag om at det skal kuttes i musikk, dans og drama på SVGS vekker tilsvarende engasjement. Det er tilbud andre kommuner som rammes også, men som vanlig går det svært hardt utover Sandefjord.

Selv lurer jeg derfor på hvorfor den største kommunen i det nye fylket skal utarmes enda mer.

LES LITT OM DET HER: Her tar det nye fylket et mageplask

Finnes det en nedre grense for hvor lite innbyggerne i Sandefjord skal se av sine egne skattepenger?

Og er det egentlig riktig at tilbudet til befolkningen i Sandefjord skal settes opp mot distriktspolitikk og hva som gjelder for små bygder i Telemark?

Men alt dette kan vente.

For aller først vil jeg vite hva var det Kjetil Olsen (Ap) og Mette Kalve (Ap) tenkte på da de poserte utenfor SVGS.

Vi tar selvsagt for gitt at de nå helhjertet stemmer mot nedleggelse av matfaget i Sandefjord når saken kommer opp i fylkestinget.

Men de gikk faktisk så langt som å hevde at frykten for nedleggelse var helt ubegrunnet. Og det er den jo beviselig ikke. Så hva tenkte de på?

ANDRE MENINGER:

Tidligere rektor tordner: SVGS – med svekket mangfold

Ikke mot nedleggelse, sa du?

Kunsten å kutte kostnader

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.