Gå til sidens hovedinnhold

Hva nå kjære rektor?

Artikkelen er over 1 år gammel

Slik det ser ut til, mister Sandefjord Videregående skole restaurant – og matfag og diverse andre kreative linjer.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Du har i aller høyeste grad bidratt til dette med din iver for utbygging.

Nå må unge mennesker og Sandefjord betale denne regningen ved å miste dette undervisningstilbudet.

LES OGSÅ: Hva? Skal landets eldste kokkeskole bli et tomt krabbeskall???

Normalt vil en leder for en skole kjempe for sine elever og linjer, til og med finne kreative ideer for å øke antallet og tilbud slik som dine kolleger i de andre videregående skoler gjør.

Men her selger vi arvesølvet for å vise lojalitet til fylkeskommunen.

LES OGSÅ: I denne saken har jeg sett at Høyre lokalt har frekkhetens nådegave.

I beste sendetid på Distriktsnyhetene på NRK står din avdelingsleder for Restaurant- og matfag fram for å forklare at grunnen til nedleggelsen er «for få søkere til linjene»

Det kan så være, men den samme personen glemmer at det er hans ansvar å markedsføre tilbudet og øke elevantallet.

Du har vært klar over nedgangen, men har likevel ingenting gjort. Med andre ord er det ditt ansvar at vi mister disse linjene som er utrolig viktige for byen.

LES OGSÅ: Hva mente disse to egentlig da dette bildet ble tatt?

Det er et skrikende behov for fagutdannede folk i bransjen, men likevel er det nullinteresse for å videreføre linjene i Sandefjord.

Derfor er spørsmålet: Hva nå rektor, hva er det neste?

Når dette skal behandles i fylkeskommunen: Tenk langsiktig! Nedleggelse kan bli svært dyrt i lengden!

LES OGSÅ: Bygger nytt kjøkken, men legger ned restaurant- og matfag: – Dette var det vi fryktet

Kommentarer til denne saken