Endelig er ventetiden over – Hvalkjæften åpner luke 24. Og du kan vinne en premie ...

LUKE 24: Hvalkjæften avslutter sin egen, kulturelle julekalender på jernbanestasjonen på julaften.

LUKE 24: Hvalkjæften avslutter sin egen, kulturelle julekalender på jernbanestasjonen på julaften. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det kan lønne seg å være til stede når Hvalkjæften åpner luke 24 i den kulturelle julekalenderen på jernbanestasjonen julaften. Hvis du tar en selfie, kan du vinne en gratis konsert med Hvalkjæften – hjemme i hagen din.

DEL

Hvalkjæftens kulturelle julekalender har blitt veldig godt mottatt av alle i sin tredje utgave.

– Det var litt vanskelig å få artister med det første året. Ingen visste hele hva dette var. Men i år, i tredje forsøk, har alt vært utrolig positivt – og enkelt. Alle artister vi har spurt, har svart «ja» på flekken. Noen har til og med spurt om de kan få være med. Alle vil gjerne være med på dette opplegget, sier president Svein Greger i Hvalkjæften.

– Det samme har vært tilfelle med publikum. Mange har fortalt oss at de har prøvd å få med seg så mange konserter de bare kan, for dette er noe alle synes er positivt, sier presidenten.

Håper julekalenderen blir en tradisjon

Greger håper at den kulturelle julekalenderen fortsetter i mange år framover. Den gjenspeiler kulturlivet i Sandefjord på en ypperlig måte.

– Hvalkjæften skal vurdere og evaluere de tre første årene med den kulturelle julekalenderen, like over nyttår. Vi ønsker definitivt å videreføre tiltaket. Men om det blir oss, eller andre, eller kanskje en stafett over flere år, er ikke bestemt, sier han.

Hvalkjæften kommer til å synge på jernbanestasjonen, like utenfor Narvesen, klokka 11.15 på julaften. Stedet er selvfølgelig ikke valgt tilfeldig.

Forbarmer seg over de miserable

– Tidligere har vi sunget for dem som har løpt til gullsmeden for å kjøpe gave i siste liten på julaften. I år har vi tenkt å forbarme oss over de miserable, når Oslo-toget ankommer.

– De miserable?

– De som har vært i elendighet utaskjærs, som ikke er så heldige å få lov til å få bo i Sandefjord hele tida. Vi regner med at mange blakke ungdommer kommer hjem til mor og far med Oslo-toget. De kommer for å fylle opp både gavebagen og få med seg mat tilbake til Oslo, mener presidenten.

– Betyr det sanger fra Les Misérables?

– Nei, nei, nei, selvfølgelig ikke, sier Greger.

Ønsker alle fortapte hjem

– Vi er på jernbanestasjonen for å ønske fortapte sønner og døtre hjem. Det er viktig at folk får en god start på julaften, sier presidenten. Han glemmer seg et par ganger og omtaler seg selv i tredje person ...

Svein Greger sier at Hvalkjæften, som for øvrig har sin tredje opptreden i den kulturelle julekalenderen, ikke har øvd på tradisjonelle julesanger. Det vanker alltid noen musikalske overraskelser når de opptrer. Så også denne gangen.

Så kommer en uventet kunngjøring (og igjen omtaler presidenten seg selv i tredje person) ...

- Som president er det selvfølgelig alltid morsomt å gi gaver til folket. Og dette er presidentens og Hvalkjæftens gave til alle sandefjordinger: Du kan vinne en gratis konsert med Hvalkjæften hjemme hos deg selv i 2018.

#hvalkjeften på Instagram

– Og hvordan kan vi klare det?

– Det er uhyre enkelt. Ta en selfie med deg selv og et medlem fra Hvalkjæften, som selvfølgelig må ha «full uniform» på. Dette kan man gjøre ved å vente til konserten er over julaften, eller dra hjem til Hvalkjæft-medlemmer, forlange at de tar på seg uniformen, og så ta selfien. Bildet sender du til #hvalkjeften på Instagram. Så blir en vinner trukket ut etter hvert, sier Svein Greger.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken