Åpner siste luke og lukker kalenderen for i år

Hvalkjæften åpner i år som i fjor den 24. luka i Hvalkjæftens julekalender på julaften. Dette vil skje i Jernbanealleen, utenfor gullsmed Haakonsen. Magne Svanevik sier sikkert noen få, men velvalgte ord.

Hvalkjæften åpner i år som i fjor den 24. luka i Hvalkjæftens julekalender på julaften. Dette vil skje i Jernbanealleen, utenfor gullsmed Haakonsen. Magne Svanevik sier sikkert noen få, men velvalgte ord. Foto:

Mannskoret Hvalkjæften skal for andre året på rad avslutte sin kulturelle julekalender. Dette skjer utenfor gullsmed Haakonsen i Jernbanealleen, klokka 11.30 på selveste julaften.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Siden mannskoret Hvalkjæften åpnet den første luken i Sandefjords Blads lokaler første desember, har man hver dag kunnet glede seg over en liten kulturell opplevelse.

Med hjelp fra andre av byens kulturaktører er det snart åpnet 24 kulturelle luker, rundt omkring i byen.

LES OGSÅ: Disse skal Hvalkjæften støtte i årets kulturelle julekalender

Hvalkjæften har åpnet tre luker

– Vi åpnet den første luken, noe vi fant naturlig ettersom vi er en gjeng naturlig staute og flinke karer. Og vi åpnet den 13. luken. Det var Luciadagen, dette var noe vi gjorde med stor glede, for vi er utrolig glade i disse Luciapikene, samtidig som vi synes det er altfor lite stjernegutter, sier kalenderansvarlig Magne Svanevik fra Hvalkjæften.

I år har det vært en variert meny på kalenderen, der publikum har fått oppleve mange varianter av korps, kor, viser, jazz, dans, lirekasse og klin gærne Torsketrutdamer i bygatene.

– Konserten vi holder på luke 24. blir en støttekonsert til herrer. Konserten skal ta for seg mannskorsanger, og stolte tradisjoner. Det blir ikke noen vanlige julesanger, men kanskje en støttesang til nissen og andre sesongarbeidere. Det at vi spiller i den siste timen byen er åpen på julaften, er for å styrke moralen for «menn som ennå ikke har fått kjøpt gaven til henne», forteller Svanevik.

Dette bildet er fra åpningen av Hvalkjæftens julekalender 2015. Årets kalender ble også åpnet her med de samme staute karene.

Dette bildet er fra åpningen av Hvalkjæftens julekalender 2015. Årets kalender ble også åpnet her med de samme staute karene. Foto:

Han forteller videre om hvor takknemlige og stolte de nå er av å avslutte kalenderprosjektet, for i år. Mannskoret ønsker å takke alle som har vært med på denne dugnaden, og håper også i år at folk føler de har vært med på noe litt annerledes og fått et fredelig avbrekk i julestria.

Over 100.000 kroner til sommerferie

I fjor var første året Hvalkjæften arrangerte sin julekalender og den samlet inn over 110.000 kroner. Pengene gikk da til Fjorden Sanitetsforening og sommerferie for familier med begrenset økonomi.

I år er målet å samle inn penger som skal gå til sommerferie for utviklingshemmede barn fra Sandefjord, i regi av Røde Kors.

– Dette har blitt veldig positivt mottatt ute blant folk, og det har vært masse blide folk å se på hver eneste lukeåpning. Når det gjelder det innsamlede beløpet i år, har jeg ikke helt oversikten her og nå, men sist fredag var det over 30.000 kroner hittil i bøssene.

– Det er også noen bedrifter som støtter prosjektet og i tillegg har vi sannsynlig vis fått en stor sponsor utover dette. Men det er litt tidlig å gå ut med noen navn, ettersom vi kun har fått en muntlig beskjed. Alt  i alt tror jeg vi har fått inn tilsvarende beløp som i fjor, og muligens slår vi også den rekorden, forteller leder i Sandefjord Røde Kors, Steinar Hvitstein.

Hvalkjæftens julekalender

Et samarbeid mellom mannskoret Hvalkjæften, Sandefjord Røde Kors, Sandefjord Byen Vår, Sandefjords Blad og Sandefjord kommune.

Stor kulturdugnad gjennom hele førjulstida, med kulturinnslag hver ettermiddag fra 1. til 24. desember i sentrum.

Hva, hvor og når blir presentert på sb.no dagen før lukeåpningen, og i papiravisa på den aktuelle dagen.

Pengene går til sommerferie for utviklingshemmede barn fra Sandefjord.

Har du lyst til å støtte prosjektet kan du bruke Vipps 70420 eller giverkonto 1638.06.28426 (merk med «sommerleir»).

Artikkeltags