Næringslivstopp blir gatemusikant

KOMMER MED FELA: Det blir litt felespill, og mer sang, når NHO Vestfold-direktør Kristin Saga skal vise fram folkemusikktalentet sitt i Jernbanealleen torsdag. Hun spiller på fortauet utenfor klesbutikken Kaos klokken 17.30.

KOMMER MED FELA: Det blir litt felespill, og mer sang, når NHO Vestfold-direktør Kristin Saga skal vise fram folkemusikktalentet sitt i Jernbanealleen torsdag. Hun spiller på fortauet utenfor klesbutikken Kaos klokken 17.30. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Som student i Bergen spilte Kristin Saga for gratis øl. Når NHO-direktøren tropper opp med fela si i Jernbanealleen torsdag ettermiddag, mener hun selv at hun opptrer for et langt bedre formål.

DEL

Kristin Saga holder konsert på fortauet utenfor klesbutikken Kaos i Jernbanealleen klokken 17.30 torsdag.

– Ha ha! Det stemmer at det er jeg som skal spille ja.

Hun ler hjertelig når journalisten avslører mangelfull kjennskap til næringslivstoppens mindre profilerte karriere som folkemusiker. Men det er hun altså, visstnok en ganske dyktig en også.

LES OGSÅ: Disse skal Hvalkjæften støtte i årets kulturelle julekalender

Stev på jobb

– Jeg begynte med folkemusikk hjemme på Nannestad da jeg var syv år, forteller 48-åringen som fortsatt benytter talentet, faktisk også i jobbsammenheng.

– Jeg har jo en del oppdrag som konferansier, både internt i NHO og eksternt. Der har jeg ofte brukt stev som en måte å introdusere foredragsholdere på, forteller Saga, som tidligere har vært både arrangementsansvarlig og styreleder for Vestfoldfestspillene.

Nå er hun regiondirektør i NHO Vestfold, en stilling hun har hatt siden 2013.

Festivaler

Saga forteller at folkemusikkinteressen begynte med opplæring på fele i barndommen, men at det senere ble mer og mer sang. Hun har vært medlem av spellemannslag, deltatt på landsfestivaler i gammeldansmusikk og ifølge egne ord til og med «gjort det ganske bra».

– Hva kommer folk til å få se og høre når du blir gatemusikant i Sandefjord i dag?

– Jeg tror jeg skal prøve å sy sammen et program som viser folkemusikken i et nøtteskall. Det blir nok mest sang, noe fele og også noe julemusikk, sier Saga.

– Gleder meg

Hun forteller at sist gang hun var gatemusikant var under studietiden i Bergen, hvor betalingen var gratis øl på utestedet Traktøren.

– Det er jo et bedre formål denne gangen, sier Saga.

Hun er kjempeglad for å kunne bidra som den tredje siste av 24 luker i Hvalkjæftens kulturelle julekalender.

– Jeg syns det er veldig bra at Hvalkjæften bruker sin mulighet til å jobbe idealistisk og bidra til at vi samler inn penger til et så godt formål som dette. Vi vet at levekårsvilkårene i Vestfold ikke er så gode som vi skulle ønske. Å bidra til at barn får en litt bedre sommeropplevelse, er flott. Samtidig er dette en flott mulighet for oss glade amatører til å opptre for et publikum. Det gleder jeg meg til, sier Kristin Saga.

(NB! Det sto først at Saga skulle spille utenfor Primo Piano. Dette er nå endret til Kaos.)

Hvalkjæftens julekalender

Et samarbeid mellom mannskoret Hvalkjæften, Sandefjord Røde Kors, Sandefjord Byen Vår, Sandefjords Blad og Sandefjord kommune.

Stor kulturdugnad gjennom hele førjulstida, med kulturinnslag hver ettermiddag fra 1. til 24. desember i sentrum.

Hva, hvor og når blir presentert på sb.no dagen før lukeåpningen, og i papiravisa på den aktuelle dagen.

Pengene går til sommerferie for utviklingshemmede barn fra Sandefjord.

Har du lyst til å støtte prosjektet kan du bruke Vipps 70420 eller giverkonto 1638.06.28426 (merk med «sommerleir»).

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken