Synger med familiekomp

SØNDAG: Sandra Fjellvang er både utdannet innen musikk, og skriver musikk. Søndag kan hun høres i Bytunet klokka 15.00.

SØNDAG: Sandra Fjellvang er både utdannet innen musikk, og skriver musikk. Søndag kan hun høres i Bytunet klokka 15.00. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Selv synger hun. Bak står bror med gitar og samboer med perkusjon.

DEL

Navnet er Sandra Fjellvang. Lesere som har fulgt med på hva som har rørt seg i kulturlivet de siste årene vil vite at hun er en visepopartist som sist sommer flyttet tilbake til hjembyen Sandefjord.

De vil også vite at hun har spilt på en rekke større og mindre scener og festivaler, både i Oslo og Vestfold. Og de kan ha hørt og sett hennes foreløpige tre singler og to musikkvideoer, de siste spilt inn på ulike steder her i Sandefjord.

Nå er Sandra i mammapermisjon med sin fem måneder gamle datter. Men det hindrer henne ikke i å opptre. Søndag tar hun med seg sin stemme, sin bror Stefan Fjellvang og hans gitar, og sin samboer Tore Flatjord og hans perkusjon, til Bytunet, nærmere bestemt utenfor Bianco Footwear. Tidspunktet er 15.00. Med søndagsåpne butikker bør det bety godt oppmøte.

Hvalkjæftens julekalender

Et samarbeid mellom mannskoret Hvalkjæften, Sandefjord Røde Kors, Sandefjord Byen Vår, Sandefjords Blad og Sandefjord kommune.

Stor kulturdugnad gjennom hele førjulstida, med kulturinnslag hver ettermiddag fra 1. til 24. desember i sentrum.

Hva, hvor og når blir presentert på sb.no dagen før lukeåpningen, og i papiravisa på den aktuelle dagen.

Pengene går til sommerferie for utviklingshemmede barn fra Sandefjord.

Har du lyst til å støtte prosjektet kan du bruke Vipps 70420 eller giverkonto 1638.06.28426 (merk med «sommerleir»).

Skriver selv

Anledningen er selvfølgelig Julekalenderen. Og da er det på sin plass å nevne at hun følger opp det faren Arne Fjellvang har gjort flere ganger før henne. Han er nemlig én av strupene i Hvalkjæften, initiativtakeren til kalenderen.

Sandra har sin musikalske bakgrunn fra Kulturskolen og musikklinja ved Sandefjord videregående skole (SVGS). Senere gikk hun på musikklinja ved Tonheim folkehøyskole, før det ble musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo. Hun har bakgrunn som jazzpianist, og hun skriver selv både musikk og tekster (på norsk). I tillegg til utdanning innen musikk, er hun utdannet sykepleier.

– Flere konserter vil det også bli over nyåret, og forhåpentligvis flere innspillinger etterhvert, sier hun.

Trio på lørdag

Luka hun åpner i Julekalenderen er altså den 18. på søndag. Lørdag er det tre nåværende elever ved musikklinja ved SVGS som er i aksjon. Utenfor Baker Halvorsen på Hvidts Plass vil bygjengere finne Oscar Zimmermann Greger (sang) og Simon Eismann (piano) klokka 15.00. Johanne Signora Vege (sang) skulle vært med, men har meldt avbud grunnet sykdom.

De tre har en fortid i ungdomskoret SingIN sammen. Nå i høst gjorde de sitt første spilleoppdrag sammen, alle tre.

– Samarbeidet kom til da jeg fikk et oppdrag om å underholde i et 50-års lag og skulle ha med meg et par andre. Da tok det ikke lang tid før jeg spurte de to talentfulle gutta, som tok det hele med et stort smil, sier Johanne Signora.

Etter denne opptredenen har de hatt mye gøy sammen i bandrommet i Simons garasje. Det har også blitt et par opptredener til.

Selv om trioen på lørdag er redusert til to, gleder de to andre seg til å skape litt julestemning og en god dose glede på Hvidts Plass. De lover et knippe god, gammeldags og noe nyere julestemning.   

Artikkeltags