Gå til sidens hovedinnhold

Julekalenderen går Norge Rundt

 Klart for danseshow  Julekalenderen får besøk av Norge Rundt

Artikkelen er over 5 år gammel

Onsdag blir det ikke bare en lukeåpning i Hvalkjæftens julekalender. Det blir nemlig en ekstraluke i forbindelse med at Norge Rundt kommer på besøk for å lage reportasje om jule- kalenderen.

– Det er klart vi gleder oss til å være med på det og at danserne får vist seg fram for så mange, sier Ragne Bruun, daglig leder av Ragnes Danseskole.

For det er danseskolen som skjuler seg bak den niende luka i julekalenderen. Både de yngste danserne i fem-seks-årsalderen, og de litt eldre, skal vise sine kunstner på Hvaltorvet fra klokka 17.

– Vi starter med de små dansebarna, som danser slowdance til «Julestjernen». De er ganske så søte. Deretter fortsetter vi med litt variert slowdance på høyt nivå til «En stjerne skinner i natt» for å løfte julestemningen. Vi avslutter med en nydelig, rolig dans til Adeles «Hello» og litt skikkelig sprek freestyle-dans, forteller Bruun.

LES OGSÅ: Sang et slag for englene

Ekstra luke

Men det hele er ikke over når danserne er ferdig. Klokka 18.00 åpner nemlig initiativ- takerne til julekalenderen, mannskoret Hvalkjæften, en ekstraluke på kirketrappa på Hvidts Plas. Det skjer altså i forbindelse med at Norge Rundt kommer for å lage en reportasje om julekalenderen som skaper liv i sentrumsområdene hver eneste kveld fra 1. desember til julaften.

– Det er klart at det er morsomt at dette har blitt så bra som det har blitt, sier Magne Svanevik i mannskoret.

I forrige uke var han gjest på radioen hos NRK Vestfold, hvor han fortalte om julekalenderen. Norge Rundt fikk da tips om kulturdugnaden som besøker butikker og plasser i byen med diverse musikkinnslag.

Norge Rundt-redaksjonen ble svært interessert i opplegget, og onsdag kommer de altså til Sandefjord for å lage reportasje om julekalenderen.


LES OGSÅ: Rannveig er luke nummer 8

Takker

Først skal Svanevik vise fram stedene kalenderen besøker, samt fortelle om opplegget.

Deretter er de med når danseskolen opptrer, samt når Hvalkjæften åpner dagens andre luke.

– Det hadde vært utrolig morsomt om det kom mange mennesker dit da, slik at vi får vist oss skikkelig fram når vi har dem på besøk. Jeg oppfordrer alle som har anledning, til å komme og til å støtte den gode saken. Det blir jo en ekstra mulighet til det. Jeg vil også takke alle butikker og alle andre som gjør det mulig for oss å arrangere dette, sier Magne Svanevik.

Kommentarer til denne saken