Lover julestemning på dansegulvet

Bak fra venstre: Emma Scott Langevei, Anniken Prestbøen Stange, Nadia Nazifi, Amalie Solberg, Amalie Theodorsen Dahl. Foran fra venstre: Andrine Kruge Bjerke, Mille Sverdstad Thoresen, Sofie Sverdstad Thoresen.

Bak fra venstre: Emma Scott Langevei, Anniken Prestbøen Stange, Nadia Nazifi, Amalie Solberg, Amalie Theodorsen Dahl. Foran fra venstre: Andrine Kruge Bjerke, Mille Sverdstad Thoresen, Sofie Sverdstad Thoresen. Foto:

Jentene fra Ragnes Danseskole byr på freestyle og Disney-dans når luke 20 skal åpnes på Hvaltorvet.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Tirsdag inntar jentene fra Ragnes Danseskole glassgården på Hvaltorvet. Klokka 17.30 åpnes nemlig luke 20 i Hvalkjæftens kulturelle julekalender, og denne dagen er det dansen som står i sentrum.

– Publikum vil få se både slowdans, lyrisk moderne dans, juleinspirert dans og musikk, og litt freestyle. Vi har ikke så lang tid på oss, så det er begrenset hva vi rekker, sier daglig leder og danselærer Ragne Bruun.

De 20 tilmålte minuttene skal deles opp i flere dansenummer. Ett av dem vil nok de yngste raskt dra kjensel på, når de får høre musikken.

– Vi skal blant annet vise et spesialnummer vi kaller Frost-dansen. Da danser vi til «Let It Go», fra filmen. Der er vi egentlig 25 dansere, men det får vi ikke plass til denne gang, sier Bruun, som ikke er helt sikker på hvor mange dansere de blir til slutt.

LES OGSÅ: Disse skal Hvalkjæften støtte i årets kulturelle julekalender

Tryggest inne

Danseskolen var med også i fjor, og er vel dermed som veteraner å regne i Hvalkjæftens kalender. Også da danset de i glassgården, og det er ikke uten grunn.

– Danserne danser barbent, men dette er jo en tid på året hvor det er vanskelig å danse ute. Det er glatt, og vi ønsker jo ikke at danserne skal skade seg.

Inne er det varmere og tryggere, og et langt bedre dansegulv en iskalde betongheller eller asfalt.

– Det er ikke akkurat et parkettgulv, men det er i alle fall et greit dansegulv, sier Bruun.

Hvalkjæftens julekalender

Et samarbeid mellom mannskoret Hvalkjæften, Sandefjord Røde Kors, Sandefjord Byen Vår, Sandefjords Blad og Sandefjord kommune.

Stor kulturdugnad gjennom hele førjulstida, med kulturinnslag hver ettermiddag fra 1. til 24. desember i sentrum.

Hva, hvor og når blir presentert på sb.no dagen før lukeåpningen, og i papiravisa på den aktuelle dagen.

Pengene går til sommerferie for utviklingshemmede barn fra Sandefjord.

Har du lyst til å støtte prosjektet kan du bruke Vipps 70420 eller giverkonto 1638.06.28426 (merk med «sommerleir»).

LES OGSÅ: Takker ferieleirene for datterens positive utvikling (+)

Snart 30

Ragne Bruun startet danseskolen i Sandefjord for snart 30 år siden, i 1989. Siden den gang har skolen vært aktiv i inntil fire fylker samtidig, men de siste ti årene har det meste skjedd i Sandefjord.

Skolen arrangerer imidlertid fortsatt kurs i Stavanger, Sandnes, Porsgrunn og Larvik.

– Det er veldig stor aktivitet i Sandefjord, hvor vi har basen. Derfor blir også mye av arbeidet sentrert her i byen. Vi har en stor gruppe på 50 dansere som konkurrerer i inn- og utland, og vi hadde nylig 11 dansere med i den største freestyle-konkurransen i verden, forteller Bruun.

Oppskriften, mener hun, er å sørge for at danserne har det gøy med det de holder på med.

– Hovedfokuset vårt til enhver tid er at vi ønsker danseglede, både hos nybegynnerne og på elitenivå. Det vil gi flere elitedansere dersom vi klarer å beholde dansegleden, sier Bruun.

– Og skulle det være noen danseglade som har lyst til å lære å danse, så starter vi opp nye kurs i januar, legger hun til.

Artikkeltags