I ti somre har vi reist oss og sunget «Splitter pine», «Min første kjærlighet» og andre eviggrønne partylåter av full (?) hals etter å ha fortært sketsjer og absurditeter fra Hvalsommer-ensemblet.

Først i Bakgården fra 2005 og fram til 2012. Siden i Fon-teltet i det sørøstlige hjørnet av Badeparken.

Allsangen har vært en naturlig, og for de fleste, en populær avslutning av sommerrevyen. Men nå er det slutt.

Utvider allsangen

Show-gründerne og hvalsomringene Heljar Berge og Dorina Eldøy-Iversen forklarer:

– Vi har bestemt oss for å dele opp konseptet og utvide hver enkelt del. Det betyr at vi kjører helkveld med allsang på fredagskvelden, og helkveld med sommershow på lørdagskvelden.

– Hvorfor endre på noe som har vært en suksess ti år på rappen?

– Vi har alltid hatt lyst til å bli popstjerner. Vi regner med at en egen allsangkveld vil føre til at vi blir fanget opp av talentspeidere i sommer, sier Berge.

Den påfølgende latteren fra Iversen og ikke minst fra Berge selv, forteller at det er liten grunn til å ta svaret på alvor.

Sistnevnte henter seg inn:

– Etter ti år med det samme konseptet tror vi det er lurt å justere litt. Om vi har rett, vil publikums reaksjon vise, sier han.

  • LES OGSÅ: Kulturetatens folk setter alle kluter til for å lage fest

Gjesteartister

Foruten å fordele show og allsang på to forskjellige kvelder, vil justeringen blant annet bestå av å utvide allsangen til to akter. «The Fox»-koreograf Thea Bay skal sørge for at skuespillerne, de syngende servitørene og bandet på fire. får et mer profesjonelt uttrykk på scenen.

– Det blir fortsatt lave skuldre og moro, men litt mer ordnete forhold. Vi forandrer ikke – vi fornyer, sier Iversen.

Det er også på det rene at Iversen, Berge & Co. kommer til å invitere med seg gjesteartister inn i teltet på allsangkveldene. Et halvt år før premiere har de naturlig nok ikke alt klart, men ønsket er å både få med seg lokale- og mere profilerte artister.

Selve sommershowet skal også gjennomgå en ørliten renessanse og også det blir trolig dratt over to akter.

Seks måneder før premiere i teltet er tematikk og utforming på sommerens sprell naturlig nok et stykke oppe i det blå, men premieredatoene er satt.

20. juni er «Hvalsommer 11» et faktum og 27. juni er det ingen vei tilbake for det nye allsangshowet.

– Vi har allerede reservert plasser til premieren på «Hvalsommer 11». Det er noen faste som bare skal se premieren. De første tok kontakt allerede i november, sier Iversen.

Billettene til sommerens telteskapader, legges ut 2. februar.